До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як відростити брови та вії: власний досвід

Знайшли відповідь на запитання, чи можна відростити брови та вії. Спойлер: так.

Giorgio Armani S23

Я сиджу в кріслі нового brow-майстра. "Оу, а ви геть не вищипуєте брів?" – тактовно, але з подивом запитує вона. Я майже випадаю з крісла. Всі можливі брови я вищипала у віці 19 років. Була ретельна, тож відтоді вищипувати нема чого – першоджерело, так би мовити, відсутнє.

Реклама
Philosophy S23

Спроби відпустити брови, втім, я не полишаю вже 10 років. Якщо можна вважати спробами повну відмову від пінцета, звісно. Час від часу роблю ламінування брів та їхнє молекулярне відновлення. На сироватки з біматопростом, втім, так і не наважилася – це все ж лікувальний засіб, спрямований на боротьбу з глаукомою. А олійки (аргани, чорного тміну тощо) обходжу десятою дорогою – через жирну шкіру.

Giorgio Armani S23

Мій бюджет на олівці для брів можна було порівняти з бюджетом острівної держави: розходилися вони миттєво й могли закінчитися в найдраматичніший момент. Досі пам’ятаю один такий епізод: я в Лос-Анджелесі, збираюся на інтерв’ю з креативним директором Dior з макіяжу, домальовую ліву брову, переходжу до правої – і розумію: це фіаско. Олівець закінчився, замінити його немає чим. Здається, тоді косий довгий чубчик врятував ситуацію, а перед інтерв’ю я нервувалася як ніколи в житті.

Минулої осені мені подарували Revitalash. За ним стоїть дуже цікава історія. Ліцензований офтальмолог, доктор Майкл Брінкенгофф, і думки не мав про власну б’юті-імперію. Проте майже неочікувано для себе створив абсолютно нову категорію косметичних засобів та всесвітньо визнаний бренд косметики. Насправді його мета була простою – створити продукт, який допоміг би його дружині Гейл почуватися вродливішою під час її боротьби з метастатичним раком молочної залози – 25-річної боротьби, яка поставила під загрозу здоров’я й красу її вій, брів і волосся та вплинула на самооцінку.

Trussardi

Знадобилося багато проб і помилок, але коли Гейл почала щодня використовувати винахід доктора Брінкенгоффа, вона помітила, що її вії стали здоровішими та мали гарніший вигляд – сироватка, яку розробив її чоловік, допомагала відновити красу та життєву силу вій. Друзі, родина й хворі на рак у палаті Гейл також почали помічати зміни. Гейл розповіла про це своєму чоловікові – і припустила, що, можливо, є спосіб зробити продукт доступнішим, щоб допомогти іншим. Разом вони невпинно працювали, і так народилася косметика RevitaLash. Їхні сироватки для брів і вій неодноразово отримували світові б’юті-нагороди, і тепер це всесвітньо відомий бренд.

Я знала цю історію давно, проте до рішучих дій мене підштовхнув візит міжнародного візажиста Sisley Крістіана Гульєтти. Ми зустрічалися в новому тоді ресторані "Belkin" (його дизайн робила Маша Шубіна), багато говорили про красу та красиве, але я головним чином запам’ятала одне – вії Крістіана. Видатні, екстраординарні – навіть для етнічного італійця. За цими "крилами метелика" стояла сироватка RevitaLash – погрозами, лестощами й шантажем я вивідала цю інформацію.

Альона Пономаренко та Крістіан Гульєтта, Sisley

Отже, коли мені подарували RevitaLash, я не зволікала – почала наносити її зранку й увечері. Не минуло й місяця, як я побачила свої очі в облямуванні пухнастих вій. Я не раз благословляла той досвід потім: адже з початком війни про макіяж не йшлося, але мої очі однаково мали добрий вигляд – сила сироватки допомогла протриматися віям щонайменше три місяці.

Salvatore Ferragamo, S23

Отже, кредит довіри до Revitabrow був великий. Я почала користуватися сироваткою для брів. Щодня вдивлялася в дзеркало, сподіваючись знайти там Кару Делевінь або хоча б Гейлі Бібер. Але нічого не мінялося – принаймні у світлі крихітної ванної в тимчасовій квартирі, де ми знайшли прихисток. Майже втративши надію на успіх, я записалася на ламінування, – а далі ви знаєте.

Майстриня навіть усувала зайві волоски воском (!) Це було неправдоподібно та злегка сюрреалістично. Багато волосків, сказала бровіста, гарно вписалися в загальну картину, та після фарбування брів я бачу геть нову картину – пухнасті, як карпатські гусені, брови. Це дає змогу не користуватися макіяжем – та мати добрий вигляд (настільки, що я не можу зупинитися викладати селфі).

Карпатська гусінь, 2022. Фото: Альона Пономаренко

Новий раунд з RevitaLash теж розпочато. Я нескромно згадую Елізабет Тейлор з її щасливим генетичним дефектом – її вії росли в три ряди. Мої ростуть в один, але так потужно, що ось-ось дотягнуться до нових пухнастих брів.

Ermano Scervino S23

Якщо ви з тих, хто занапастив власні брови надмірним вищипуванням, тоді зверніть увагу на сироватки й олії для росту брів. Розроблені як сироватки для вій, ці продукти допомагають підвищити щільність брів, зробити їх густішими та дати привід хизуватися ними. Але незалежно від того, чи потрібні вам густіші брови, чи ви просто хочете відростити їх, щоб заповнити пустоти, знайдеться продукт і для вас.

Маска для брів та вій Lash & Brow Masque, RevitaLash

З віком брови стають рідшими, тому звичка наносити сироватки для брів допоможе впоратися з цим явищем. На жаль, ріст брів відбувається повільніше, ніж ріст волосся, хоча це може не відчуватися. Просто майте це на увазі, шукаючи сироватку, яка допоможе вам на шляху до відновлення росту брів.

Чи справді сироватки для брів діють?

Можливо, ви вже використовуєте сироватки для вій у своїх щоденних beauty-ритуалах та отримуєте користь від результатів під час постійного використання. Як і сироватка для вій, сироватка для брів потребує подібного рівня відданості.

Більшість сироваток для брів допомагають зміцнити й підживити брови, дають їм змогу стати густішими – за це відповідають такі інгредієнти, як пептиди, біотин та олії, – але, зрештою, консистенція є ключовою. Якщо припинити використовувати їх щодня, природний цикл росту повернеться до того, яким був до використання сироватки для брів.

Vegamour GRO Brow Serum

Щоб помітити будь-яку різницю, потрібно приблизно 12 тижнів, як у догляді за шкірою, тож треба запастися терпінням. Ви не можете створити додаткові волосяні фолікули, оскільки це закладено генетично, але якщо у вас від природи тонкі брови, ви можете зробити волоски густішими, або якщо ви надмірно їх вищипали, можете допомогти їм повернутися до нормального стану.

Inika Organic Lash and Brow Serum
Що стимулює ріст брів?

Хоча є небагато доказів, які безпосередньо стосуються росту й масажу брів, нині відомо про низку досліджень регулярного масажу шкіри голови для стимуляції густоти волосся. Пам’ятаючи про це, можна дійти висновку: використання живильної олії та регулярний масаж зони брів можуть допомогти збільшити густоту волосків.

BBB London Nourishing Brow Oil

Поєднання масажу з використанням олії може допомогти зміцнити здоров’я волосся. Регулярне застосування вітамінів та інших інгредієнтів, як-от пептиди, кератин і біотин, які часто містяться в сироватках для брів, зміцнюватиме волосся та сприятиме його густоті.

Typology Eyelashes & Brows Serum 2% Peptides + Castor Oil
Чи допомагає рицинова олія росту брів?

Рицинова олія давно використовується як природний засіб для лікування випадіння волосся. Хоча немає реальних доказів на підтримку касторової олії як засобу для росту брів, рицинолеїнова кислота, що міститься в касторовій олії, може допомогти впоратися з втратою волосся, тому спробувати її як засіб для росту брів не зашкодить. Подібно до касторової олії, інші зволожувальні натуральні олії, як-от мигдальна, лавандова й розмаринова, також можуть допомогти покращити здоров’я брів, роблячи їх густішими та міцнішими.

Яка найкраща сироватка для росту брів?

Завжди краще з’ясувати, що вам підходить або якому типу процедури для збільшення брів ви віддаєте перевагу. Адже можете виявити, що суміш формули одного бренду працює краще, ніж іншого. Головне – зміцнити й живити ваші брови потрібними вітамінами та інгредієнтами для відповідної підтримки здоров’я волосся.

Текст:
Альона Пономаренко, vogue.ua,
Lauren Murdoch-Smith, vogue.co.uk

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.