До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На одному подиху: Ангеліна Усанова — про життя на шаленій швидкості

Українська модель, Міс Україна Всесвіт 2023, співачка та громадська активістка Ангеліна Усанова несеться життям на шаленій швидкості — втім, не забуває робити пітстопи.

Реклама

"Я не перфекціоністка, — каже киянка Ангеліна Усанова, — просто віддана своїй справі". Їй 26, вона робить кар’єру в попмузиці, започатковує велнес-стартапи та представляє Україну в світі — зокрема на конкурсі "Міс Всесвіт". Ангеліна народилась у педагогічній родині. З дитинства — великі очікування: музична школа за класом фортепіано, спеціалізована Школа миру під егідою ЮНЕСКО, де діти вивчають світову культурну спадщину та долучаються до міжнародних проєктів із захисту дикої природи (обидва заклади Ангеліна закінчила з відзнаками). Усанова планувала вступити до одного зі швейцарських університетів, який традиційно входить до двад­цятки найкращих вишів світу. Менш ніж за рік опанувала французьку, готувалася блискуче скласти іспити, але рівень стресу був такий високий, що зникли сон і спокій. Довелося повернутися додому.

Лонгслів із нейлону та сітки, Blumarine (vitkac.com)
Лонгслів із нейлону та сітки, Blumarine (vitkac.com)

Сукня з бавовни та вовни, Magda Butrym
Сукня з бавовни та вовни, Magda Butrym

Психолог, до якого вона звернулася, порадив терапевтичні заняття з вокалу, а лікар в Інституті сну — йогу. Обидва ставили перед Ангеліною однакове завдання — навчитися глибоко й рівномірно дихати (і давати собі передишки). Неочікувано це виявилося точкою старту. Дівчина почала записувати пісні, вивчати санскрит, оволоділа практиками медитації та лікування звуком, перейшла на веганський раціон і згодом стала інструкторкою з йоги. Їздила в Індію, була на аудієнції в Далай-лами та в базовому таборі Евересту. Але й уявити не могла, що попереду — шлях королеви краси. "Коли живеш в Індії, миєш голову раз на тиждень", — з усмішкою згадує вона. Повернувшись в Україну, записалась на курс імідж-експертки Анни Філімонової "Всесвіт краси", яка також є президенткою конкурсу "Міс Україна Всесвіт". Вона швидко розгледіла потенціал дівчини й запросила її до участі. У вересні минулого року Ангеліна виборола корону на національному етапі, а в листопаді поїхала на "Міс Всесвіт" у Сальвадор.

Сукня з атласного шовку, AZ Factory
Сукня з атласного шовку, AZ Factory

Бавовняна сукня, Gauge81 (vitkac.com)
Бавовняна сукня, Gauge81 (vitkac.com)

Конкурс не був мрією Ангеліни ("порівнювати зовнішність жінок — це дивно"), але вона вирішила, що титул надасть більше можливостей для розвитку та благодійності, а конвертувати красу в допомогу співвітчизникам — гідна справа. Торік вона співпрацювала з благодійним фондом "Клуб Добродіїв", який опікується дітьми з прифронтових зон; а з грудня і донині — з "Волонтерською спілкою "Поруч"", що підтримує переселенців.

Бавовняна сукня, The Attico
Бавовняна сукня, The Attico

"Можливість робити добро — це і є найбільша нагорода", — каже Усанова. Зараз в Ангеліни нові амбітні плани: вона готується відкрити мережу ретрит-центрів (перший з’явиться в Карпатах вже цього року), працює над власним застосунком з дихальними вправами (а допоки всім радить свій улюблений Othership) та пише веганську кулінарну книгу. Якщо силу рухатися вперед дає вміння рівно дихати, його варто практикувати всім.

Сукня з бавовни та вовни, The Attico
Сукня з бавовни та вовни, The Attico

Шкіряне пальто, Magda Butrym
Шкіряне пальто, Magda Butrym

Фото: Yan Wasiuchnik

Стиль: Karolina Gruszecka

Текст: Альона Пономаренко

Зачіски: Daniel Gryszke @D'vision Talents

Макіяж: Marianna Yurkiewicz

Манікюр: Patrycja Jewsienia

Сет-дизайнерка: Ania Witko

Гафер: Zbyszek Szych

Освітлення: Szymon Fit

Ретуш: Magda Daszkowska @Hue Retouch

Продакшн: Holy Production

Асистент фотографа: Mikołaj Chocieszyński

Асистентка стилістки: Paulina Tarnowicz

Модель: Angelina Usanova

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.