До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дермапланінг: що потрібно знати про скандальну процедуру для обличчя

Дермапланінг — це популярна косметична процедура, яка видаляє пушкове волосся і омертвілі клітини шкіри для створення м’якого та гладкого кольору обличчя.

Реклама

Знаменитості, як-от Єва Мендес і Гвінет Пелтроу, у захваті від ефекту. Мендес зазначила в інстаграмі, що макіяж і зволожувальний крем наносяться набагато плавніше. Однак існують деякі суперечки та побоювання щодо того, чи не пришвидшує ця процедура ріст волосся і чи не робить його густішим і темнішим. Отже, чи варто включати дермапланінг у щоденний догляд за шкірою?

Що таке дермапланінг?

"Дермапланінг передбачає використання хірургічного скальпеля для м’якого відлущування верхнього шару відмерлих клітин шкіри та пушкового волосся", — говорить докторка Іфеома Еджікеме, фахівчиня з дерматології та засновниця медичної клініки Adonia. Видалення пушкового волосся є ключем до ефективності дермапланінгу, оскільки робить шкіру яскравою та шовковистою.

Чи можете ви зробити дермапланінг вдома?

Як і з багатьма іншими процедурами, відвідування салону дає найкращі результати. "Клінічні процедури завжди виконуються лазерним лезом скальпеля, тоді як домашні леза тупіші", — пояснює косметолог доктор Девід Джек, який роками пропонує цю техніку як частину свого Єгипетського догляду за обличчям. "Дермапланінг своїми руками несе більший ризик нещасних випадків", — додає докторка Еджікеме.

Незважаючи на ризики, багато людей роблять дермапланінг вдома. Якщо ви все-таки зважитеся на це, обов’язково використовуйте бритву, призначену спеціально для дермапланінгу, і тримайте її під кутом 45 градусів, голіть обличчя рухами вниз. Заздалегідь переконайтеся, що ваша шкіра чиста. Найголовніше, не заходьте занадто далеко — інакше ви можете пошкодити шкіру.

Які переваги дермапланінгу?

Дермапланінг має безліч переваг, крім видалення волосся. По-перше, процедура безболісна, по-друге, освітлює тьмяний колір обличчя та покращує текстуру шкіри. І найголовніше — ефект не забариться: після процедури шкіра стане молодшою на вигляд і за відчуттями, наче ви щойно вийшли із салону.

Які ризики дермапланінгу?

При проведенні в салоні ризик дермапланінгу мінімальний. Однак докторка Еджікеме пояснює, що "люди з активними акне або чутливою шкірою можуть відчувати почервоніння, подразнення або висипання після процедури", тому їм краще уникати лікування. Доктор Джек також наголошує, що "людям, які мають інфекцію або пошкоджену шкіру, теж слід відмовитися від дермапланінгу", оскільки є ризик пошкодження шкіри. Відтак процедура немає суттєвих недоліків, крім, можливо, легкого тимчасового почервоніння та сухості.

Як часто потрібно робити дермапланінг?

"З професійним відлущуванням ми зазвичай рекомендуємо мінімум два сеанси з інтервалом два-чотири тижні, а потім один сеанс для підтримки ефекту що чотири-вісім тижнів", — каже фахівчиня з догляду за обличчям Дуа Ліпи Деббі Томас. Щомісячний дермапланінг забезпечить вам яскравий і рівний колір обличчя, а також дасть шкірі достатньо часу для відновлення між процедурами.

Що робити до та після дермапланінгу?

Уникайте будь-яких активних інгредієнтів, як-от ретинол або кислоти, як мінімум за п’ять днів та "будь-яких інших процедур для шкіри або видалення волосся за один-два тижні до цього", — радить Деббі. Після дермапланінгу ретельно зволожуйте свою шкіру і щодня застосовуйте SPF. Не можна наносити макіяж наступного дня після процедури, щоб шкіра мала змогу дихати.

"Важливо використовувати чисті пензлі та засоби для макіяжу, щоб уникнути потрапляння бактерій на свіжовідлущену шкіру", — зазначає докторка Еджікеме. "Також варто уникати надмірної спеки та продуктів для пілінгу протягом як мінімум трьох днів", — додає вона.

Чи може дермапланінг призвести до того, що волосся стане густішим і ростиме швидше?

"Дермапланінг видаляє лише волосся з поверхні шкіри, не впливаючи на волосяний фолікул і не змінюючи структуру росту волосини", — каже докторка Еджікеме. Це означає, що ні, ваше волосся не відросте швидше та не стане густішим. Пушкове волосся не може "перетворитися на більш густе", запевняє доктор Джек, і немає ризику, що воно потемнішає.

Текст: MYA BUNGAR
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.