5 колагенових десертів, якими ви захочете збагатити свій раціон

Поповнювати рівень колагену в організмі можна, ласуючи в міру солодкими десертами. Маленька хитрість: варто звернути увагу на страви з желеподібною структурою.

Модні колагенові десерти — великий світовий тренд. До них додають порошковий колаген, желатин, агар-агар тощо. Навіть у звичайні сирники можна додати желатину чи агару, щоб зробити їх корисними для шкіри. Ось 5 рецептів колагенових десертів, якими точно варто збагатити своє меню.

Реклама.

Пана-кота

Класична пана-кота — це італійський десерт без випічки, який готують з вершків, цукру, желатину та ванілі. Тут маємо одразу декілька "носіїв" колагену. Желатин — це форма колагену, яку отримують шляхом кип'ятіння кісток, хрящів і шкіри тварин впродовж кількох годин. Білок і амінокислоти в складі желатину допомагають організму виробляти колаген. Друге джерело колагену — це ягоди, якими зазвичай прикрашають десерт. Ягоди, як і цитрусові, є природним джерелом вітаміну С, що дає змогу організму утворювати колаген та ефективно його використовувати.

Чіа-пудинг з ківі, полуницею і бананом

Окрім ягід, що мають антиоксидантну дію та перешкоджають розпаду колагену, такий десерт містить ще насіння чіа. Ці магічні крихітки містять неоціненну для здоров’я поліненасичену кислоту омега-3, яка захищає шкіру від передчасного старіння. Також ця жирна кислота бере участь у процесі вироблення колагену.

Желе з тропічними фруктами

Про корисні якості желе вже відомо. Головне джерело колагену в десертах можна поповнити тропічними фруктами. Ківі, манго, ананас і гуава — ці тропічні фрукти багаті вітаміном С. А гуава має невелику кількість цинку, який є ще одним допоміжним чинником для виробництва колагену.

Кисіль

Традиційний кисіль може бути модним десертом, якщо переглянути підхід до його приготування. По-перше, подача: його можна подавати як фруктовий суп, прикрашаючи ягодами та збитими вершками. По-друге, рецепт: туди потрібно додати желатин або агар — і отримати не тільки смачний, але й корисний для здоров'я суглобів та шкіри десерт. Додавання ягід та фруктів з вітаміном С подвоїть користь. До речі, кисіль має протизапальну дію та заспокоює. Потрапляючи в стравохід і шлунок, він огортає їхні стінки і захищає від негативного впливу шлункового соку, а також жовчі.

Смузі з ягодами

Малина, ожина, полуниця, чорниці, журавлина — всі ці ягоди містять вітамін С, антиоксиданти й елагову кислоту, які запобігають розпаду колагену під впливом УФ-променів. Тому ще один колагеновий десерт для здорового харчування — це смузі з ягід, бажано — сезонних (або заморожених).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.