До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймиліші історії заручин знаменитостей

Нині саме розпал сезону заручин — у період між Днем Подяки і Валентиновим днем, у який традиційно найбільше роблять пропозицій про одруження. З цієї нагоди Vogue вирішив згадати, як знаменитості освідчувалися своїм коханим: від інтимних заручин принца Гаррі й Меган Маркл за смаженим курчам до неймовірного освідчення Каньє Веста на стадіоні.

Мішель і Барак Обами
Барак и Мишель Обама, 2008Барак і Мішель Обами, 2008

Мішель Обама вечеряла зі своїм майбутнім чоловіком (і президентом) Бараком у їхньому улюбленому чиказькому ресторані, коли Барак сказав, що не надто вірить в ідею шлюбу. "Я миттєво відчула, як кров припливає до моїх щік. Ніби всередині мене натиснули на кнопку — велику миготливу червону кнопку, яку можна знайти на якомусь ядерному об’єкті, оточеному попереджувальними знаками й картами евакуації. Правда? Ми зараз обговорюватимемо це?", — писала Мішель у своїх мемуарах "Becoming. Моя історія". Потім пара почала сперечатися з цього приводу. Коли вже подали десерт, до їхнього столика підійшов офіціант зі срібною тацею. Він підійняв кришку, і Мішель побачила коробку з каблучкою. Виявляється, Барак весь цей час грайливо дражнив свою майбутню дружину.

Реклама
Серена Вільямс і Алексіс Оганян
Серена Уильямс и Алексис Оганян на Met Gala 2021Серена Вільямс і Алексіс Оганян на Met Gala 2021

Тенісистка Серена Вільямс і підприємець Алексіс Оганян уперше зустрілися в готелі Cavalieri в Римі — співзасновник Reddit сів за сусідній столик поруч із нею. Історія свідчить, що Серену і її компанію обурив той факт, що Алексіс сів за сусідній стіл, хоча ресторан був напівпорожній. Тому, над Оганяном вирішили пожартувати (і відлякати його), сказавши, що під його столом сидить щур. Але Оганян незворушно відповів, що він з Брукліна, тож звик до щурів.

Вісімнадцять місяців по тому він уже був готовий їй освідчитися. "Одного разу я прийшла додому й виявила зібрані валізи. Я й гадки не мала, куди прямую, поки не сіла в літак, — розповіла Серена Vogue. — Алексіс відрядив мене до Рима, до того столика, за яким ми зустрілися. Ми обидва дуже нервувалися, але були шалено раді зробити цей крок. Це була неймовірно прекрасна мить. До слова, на столі біля пари того вечора сидів пластиковий щур.

Принц Гаррі й Меган Маркл
Меган Маркл и Принц Гарри на The Endeavour Fund Awards, 2020Меган Маркл і Принц Гаррі на TheEndeavourFundAwards, 2020

Королівське життя пов’язане з великою кількістю помпезності — можливо, тому Гаррі вибрав простий, але інтимний спосіб освідчитися Меган Маркл. Вночі, коли пара готувала смажене курча, Гаррі дістав каблучку. "Це сталося дуже несподівано, — згадувала Маркл в одному з інтерв’ю. — Це було так мило, природно й дуже романтично; він став на одне коліно". Насправді вона була така приголомшена й щаслива, що, за словами Гаррі, "навіть не дала йому договорити".

Джордж і Амаль Клуні
Джордж и Амаль Клуни на 69-м Каннском международном кинофестивале, 2016Джордж і Амаль Клуні на 69-му Каннському міжнародному кінофестивалі, 2016

Як і принц Гаррі, Джордж Клуні теж планував тихі заручини, актор приготував пасту. "Потім за шампанським, після вечері, я сказав їй, що в ящику стола є запальничка, щоб запалити свічку, і вона потягнулася й витягла каблучку", — сказав він The Hollywood Reporter. Амаль була так вражена, що змогла відповісти лише за 20 хвилин.

Кім Кардаш’ян і Каньє Вест
Ким Кардашьян и Канье Уэст, 2018Кім Кардаш’ян і Каньє Вест, 2018

Каньє Вест завжди мислить масштабно. Це він довів укотре, коли справа дійшла до його освідчення. Репер зробив пропозицію про одруження Кім Кардаш’ян у 2013 році, орендувавши бейсбольний стадіон "Оракл-парк" у Сан-Франциско. Поки на полі грав Чиказький симфонічний оркестр, на джамботроні з’явився напис: "Будь ласка, виходь за мене!". Хоча Кім і Каньє більше не разом, його жест як і раніше очолює список найкращих заручин знаменитостей.

Кеті Перрі й Орландо Блум
Кэти Перри и Орландо Блум на торжественном открытии Музея кино Академии, 2021Кеті Перрі й Орландо Блум на врочистому відкритті Музею кіно Академії, 2021

Коли настав час поставити запитання Кеті Перрі, Орландо Блум теж грав по-великому. Перрі розповіла історію освідчення на Jimmy Kimmel Live: "Ми пішли на вечерю. Я думала, що після вечері вирушимо на виставку, та ми під’їхали до вертольота, — сказала вона. — Він попросив мене вийти за нього заміж у вертольоті". Після цього вони приземлилися на даху, де на них уже чекали їхні сім’ї і друзі.

Жизель Бюндхен і Том Бреді
Том Брэди и Жизель Бюндхен на Met Gala 2014Том Бреді і ЖизельБюндхен на MetGala 2014

У своєму відео "73 запитання" для Vogue бразильська супермодель Жизель Бюндхен поділилася тим, як знаменитий футболіст Том Бреді запропонував їй вийти за нього заміж. "Коли він вирішив запропонувати нам одружитися, то вигадав історію про те, що мою квартиру затопило. Я побігла додому, щоб спробувати зарадити ситуації. А коли прийшла туди, по всій квартирі були розставлені свічки й розсипані пелюстки троянд", — сказала Бюндхен.

Принц Вільям і Кейт Міддлтон
Принц Уильям и Кейт Миддлтон во время тура по Австралии и Новой Зеландии, 2014Принц Вільям і Кейт Міддлтон під час австралійського й новозеландського туру, 2014

Принц Вільям зізнався, що носив із собою обручку Кейт Міддлтон близько трьох тижнів, перш ніж наважився поставити їй запитання біля підніжжя гори Кенія. "Я буквально не випускав її з рук, хоч куди я йшов, — сказав він пізніше в інтерв’ю. Я тримав її при собі, бо знав: якщо вона зникне, я матиму великі проблеми". Так, одного разу вночі під час їхньої африканської пригоди Вільям нарешті попросив Кейт вийти за нього. "Він справжній романтик, — сказала Міддлтон. — Він освідчився в нашому будиночку в турне".

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.