До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перше королівське весілля року: донька султана Брунея, принцеса Азема, вийшла заміж

Приголомшливі діадеми, наречена-принцеса, розкішний золотий палац і такі великі діаманти, що їх можна прийняти за ковзанки. Це може означати лише одне: пройшло перше королівське весілля цього року. Султан Брунея, один із найбагатших людей світу, не пошкодував грошей, коли справа дійшла до весілля його дочки, принцеси АземиНіматулБолкіах, яка одружилася зі своїм двоюрідним братом, принцом Бахаром ібн Джефрі на початку цього місяця в ІстанаНурулІман, розкішній офіційній резиденції султана, неподалік від столиці Бандар Сері Бегаван.

Принцеса Брунею Азема Ні’матул Болкіах і принц Брунею Бахар Ібні Іефрі Болкіах з гостями королівського весілля, включаючи її брата, принца Матіна (ліворуч)
Принцеса Брунею Азема Ні’матул Болкіах і принц Брунею Бахар Ібні Іефрі Болкіах з гостями королівського весілля, включаючи її брата, принца Матіна (ліворуч)

Реклама

38-річна принцеса АземаНіматулБолкіах є восьмою дитиною султана від його колишньої другої дружини Хаджи Маріам. Вона є досвідченою спортсменкою, грає в поло і навіть грала за збірну на Іграх Південно-Східної Азії 2017 року в Куала-Лумпурі. Її команда здобула в турнірі бронзову медаль. У 2021 році була серед десяти спортивних послів, обраних для просування ґендерної рівності перед Олімпійськими іграми в Токіо. Про нареченого відомо мало, — тільки те, що він син принца Брунею Джефрі Болкіаха, старшого брата султана. За традиціями, святкування тривало тиждень і містило низку заходів, зокрема традиційну церемонію "припудрювання", ісламське одруження та блискучий прийом.

За ісламськими традиціями королівської родини, у нареченої було декілька весільних образів. Головним весільним вбранням стала сукня з кристалами кольору слонової кістки, яку доповнила фата в тон. Другий наряд у національному стилі був прикрашений діамантовим намистом із трьома краплеподібними каменями в центрі. Серед прикрас, які носила принцеса, була тіара з діамантовим серцем, що належала її мачусі, королеві Салехі, повідомляє TheRoyalWatcher.

На весіллі було кілька сотень гостей, зокрема четвертий син султана Брунея, принц Матін, якого регулярно обирають одним із найпрестижніших членів королівської сім’ї. Колишній студент SOAS і гравець у поло зібрав 2,1 мільйона підписників в Instagram, де він ділиться світлинами королівських заручин, матчів у поло та відпочинку на узбережжі Амальфі. "Я дуже радий за мою дорогу старшу сестру", — написав він, поділившись весільними фотографіями зі своїми підписниками.

Інший її брат, принц Азім, трагічно помер у 2020 році від невідомої хвороби. Він був знаменитим міжнародним джет-сеттером, регулярно фотографувався на вечірках з зірками, серед яких МішаБартон, Ліндсі Лохан і Періс Гілтон. Це сталося лише за рік після того, як сестра нареченої, принцеса Фадзілла, вийшла заміж за Аванга Абдуллу Набіля Махмуда Аль-Хашімі.

Принц Матін на одному з прийомів
Принц Матін на одному з прийомів

За матеріалами: tatler.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.