До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів у чоловічих колекціях сезону весна-літо 2023

У сезоні весна-літо 2023 чоловіків заохочують бути розкутішими, ніж будь-коли, завдяки яскравим та сміливим предметам одягу, аксесуарам та абсолютній вседозволеності у стилізації тих чи інших речей.

V-подібний виріз

Dries Van Noten весна-літо 2023
Dries Van Noten весна-літо 2023

Реклама

V-подібний виріз — вічна класика, яка час від часу опиняється в центрі уваги. Скажімо, цього сезону у Paul Smith глибокі V-вирізи з'явилися на жилетах, а у Dolce & Gabbana — на об'ємних в’язаних джемперах. Але найглибшим V-виріз був у Dries Van Noten — бренду, який в цілому зібрав усю свою колекцію з найактуальніших трендів цього року.

Байкерська естетика

Dries Van Noten весна-літо 2023
Dries Van Noten весна-літо 2023

Байкерський тренд вже кілька сезонів поспіль не втрачає популярності серед жінок. Цієї весни він тріумфально повертається в чоловічий гардероб. Дизайнери підготували чимало шкіряних курток, рукавичок і цупких штанів, натхнених мотоциклетною естетикою.

Сині джинси

Prada весна-літо 2023
Prada весна-літо 2023

Практичний і зручний — цього сезону денім з'явився буквально у кожного бренду. Зокрема, у Y/Project, Fendi та Prada джинси вийшли на передній план і складали левову частку колекцій.

Y2K

JW Anderson весна-літо 2023
JW Anderson весна-літо 2023

Дизайнери не втрималися і також піддалися всюдисущому захопленню естетикою 2000-х. Молодий бренд Mowalola пропонує гранжеву версію Y2K, а JW Anderson створив образи, які із задоволенням носили б представники покоління MTV.

Квітучий сад

Marine Serre весна-літо 2023
Marine Serre весна-літо 2023

Нічого незвичного — квітка в усіх її формах знову стала головним джерелом натхнення для дизайнерів у сезоні весна-літо 2023. Деякі переосмислюють її у формі візерунків, як-от Louis Vuitton, тоді як інші бренди надають їй буквального значення й аплікаціями декорують ті чи інші предмети одягу — це можна побачити у Loewe та Marine Serre.

Штани карго

Reese Cooper весна-літо 2023
Reese Cooper весна-літо 2023

З військовим корінням та впливом вуличного одягу штани карго створюють неомілітаристський вигляд. Цей тренд підсилює популярність камуфляжного принту, який знову почав активно з'являтися в колекціях брендів після російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Дитяча наївність

Egonlab. весна-літо 2023
Egonlab. весна-літо 2023

Про невинність і наївність дитинства дизайнери згадують у формі чудернацьких візерунків на сорочках, светрах та футболках. У колекціях цього сезону ви знайдете принти грибів, морських коників та різноманітних фігурних персонажів, що виникли просто в уяві дизайнерів.

Яскраві кольори

MSGM весна-літо 2023
MSGM весна-літо 2023

Настав час додати барв у своє життя за допомогою сміливих, візуально разючих відтінків. Цьогоріч кольору в гардероб додають навіть запеклі мінімалісти. А тим, хто ніколи не цурався яскравих речей, слід спробувати стилізацію color-blocking.

Спортивні штани

Ami весна-літо 2023
Ami весна-літо 2023

Зручні та стильні спортивні штани стають обов’язковим предметом гардероба. Найкраще те, що в наш час їх можна стилізувати як заманеться: чи то комбінувати із затишним джемпером, чи структурованим піджаком, чи худі.

Аксесуари на шию

Kenzo весна-літо 2023
Kenzo весна-літо 2023

Десятки дизайнерів замість класичних краваток вибирали складні аксесуари на шию. Officine Générale запропонували об’ємний плісирований шарф, а в Louis Vuitton з'явилися коміри сорочок зі стрічками, які можна зав’язати, створюючи щось середнє між краваткою-метеликом і шийною хусткою. У Kenzo були елегантні хустини, а Dior накидав на шиї своїх моделей намиста, всипані дорогоцінними каменями.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.