До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому чоловіки обирають жіночі жакети Chanel

Твідовий жакет Chanel — культова річ, яку обожнювали найвідоміші жінки в історії: від принцеси Діани до Ріанни й навіть Мардж Сімпсон. За роки свого існування цей предмет одягу став символом жіночності та витонченості. Розроблений Коко Шанель у 1957 році та знову і знову переосмислений дизайнерами бренду, цей жакет зазвичай виготовляється з м'якого твіду та оздоблений ґудзиками з логотипом у вигляді подвійної літери С й золотим ланцюгом, прихованим у подолі виробу, що дозволяє йому зберігати форму. Словом, жакет Chanel — незаперечна класика жіночої моди. Однак він раптом став символом статусу і для сміливих чоловіків.

Пак Со Джун
Пак Со Джун

Реклама

Попри те, що Chanel не виготовляє чоловічий одяг, чимало знаменитостей, включаючи репера Кендріка Ламара, південнокорейського актора Пака Со Джуна та репера G-Dragon розгулювали 2023 року у вишуканих твідових жакетах Chanel.

Фаррелл Вільямс
Фаррелл Вільямс

Зростання популярності на культовий жіночий предмет одягу відстежувалося серед чоловіків упродовж останніх кількох років, особливо в гіп-гопі. Young Thug, Future, Gunna та Lil Uzi Vert додали твідовий жакет у свої гардероби завдяки стилісту Боббі Веслі, який регулярно контактує з бутиками Chanel, аби роздобути одяг для своїх відомих клієнтів. Окрім того, сам Chanel теж певною мірою заохочує чоловіків одягати свої колекції. Так, на шоу Chanel Cruise 2023/2024 в Лос-Анджелесі Snoop Dog з'явився у шарфі бренду, Lil Nas X — з ансамблем знакових перлів і ланцюгів на шиї, G-Dragon — у чорному жакеті, вишитому білими камеліями, Найл Роджерс у жакеті та джинсах, Андерсон Пак у рожевому кардигані, а інші чоловіки несли в руках стьобані сумки Chanel.

Chanel також знайшов шанувальників поза стильним світом гіп-гопу. Кутюрні шоу бренду постійно відвідують молоді клієнти-чоловіки, які поєднують твідові жакети Chanel з черевиками на підборах та відомою сумкою бренду 2,55. Зокрема, серед цих клієнтів помічений і дизайнер Марк Джейкобс, справжній фанатик моди.

Чому всіх цих чоловіків приваблює Chanel? Тому що це унікальний одяг, який практично неможливо побачити на більшості чоловіків. Той факт, що Chanel відомий як бренд жіночого одягу, додає додаткового шарму, бо мати в ньому крутий вигляд — це виклик для чоловіка. Власне, все це має певний сенс: адже більшість конструкцій Коко Шанель були запозичені саме з чоловічої моди.

G-Dragon
G-Dragon

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.