До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плавець Михайло Романчук здобув "бронзу" на Олімпіаді

Український плавець Михайло Романчук здобув бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо в запливі на 800 метрів вільним стилем. Його результат у фіналі — 7:42.11. Наш спортсмен поступився американцю Роберту Фінку та італійцеві Грегоріо Палтеріні, хоча за кілька днів до цього встановив Олімпійський рекорд у цій дисципліні, пропливши дистанцію з результатом 7:41.28.

Михайло Романчук

Нагадаємо, що в спорт майбутнього чемпіона привели батьки-легкоатлети. Питання, до якої секції віддати дитину, не стояло: все було очевидно. Але оскільки легка атлетика — навантаження для трохи старших дітей, до 10—11 років треба було тренуватися в якомусь іншому виді спорту. У свої шість Михайло вибрав плавання. До того ж тоді він міг лише триматися на воді — зате навчався швидко. Першу перемогу здобув майже відразу, на шкільних змаганнях у Рівному, де народився і ріс Романчук. "25 метрів з дошкою на ногах, — згадує він. — Перші в житті змагання — і перша перемога". Труднощі почалися, коли довелося переходити з теплого "жабника" у дорослий басейн: "Мені там відразу не сподобалося, — сміється чемпіон, — я вічно мерз, відпрошувався в душ і грівся без кінця". Повне інтерв’ю з Романчуком читайте на сайті.

Михайло Романчук у зніманні Vogue UA

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.