До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На Netflix вийде серіал про Енді Воргола

Netflix представить новий документальний серіал про культового художника Енді Воргола. Творцем шоу The Andy Warhol Diaries став Раян Мерфі.

У своєму новому проєкті The Andy Warhol Diaries ("Щоденники Енді Воргола") Netflix розповість про життя легендарного американського художника. В останні роки стримінгова платформа зажила великого успіху завдяки своїм документальним серіалам. Наприклад, справжніми гітами Netflix стали проєкти "Король тигрів" і "Руки геть від котиків! Полювання на інтернет-убивцю", а документальний фільм про Каньє Веста Jeen-Yuhs, що тільки-но вийшов, здобув визнання критиків і глядачів.

Реклама

Продюсує серіал The Andy Warhol Diaries творець "Американської історії жаху" і "Голстона" Раян Мерфі. Для створення шоу використали записи зі щоденників Енді Воргола й рідкісні кадри. Це буде перший документальний проєкт про художника після прем’єри Andy Warhol's People Factory у 2008 році. У 2020-му підтвердилася інформація, що Джаред Лето зіграє Воргола в біографічному фільмі, але його досі не випустили.

Энди УорхолЕнді Воргол

Серіал The Andy Warhol Diaries ("Щоденники Енді Воргола") розповість про життя легендарного художника. Воргол швидко здобув визнання в 1960-х своїм попартом. Одні з його найпопулярніших робіт — шовкографічні картини "Банки з супом Кемпбелл" і "Диптих Мерилін". Також Воргол прославився як режисер завдяки своїм експериментальним фільмам "Емпайр" і "Дівчата з „Челсі"".

Крім публічних заяв про те, що він гей, релігійних переконань і деяких інших аспектів життя, особистість Воргола залишалася до певної міри загадковою для публіки, аж до його смерті в 1987 році. Після замаху на його життя в 1968-му подруга Воргола Пет Гекетт почала вести щоденник, занотовуючи їхні розмови. Згодом вони побачили світ як мемуари й лягли в основу серіалу Netflix. "Щоденники Енді Воргола" — один з кількох цьогорічних проєктів Мерфі для Netflix у межах масштабної п’ятирічної угоди з платформою, яка передбачає створення серіалу "Монстр: історія Джеффрі Дамера" і кількох нових спінофів "Американської історії жаху".

Прем’єра документального серіалу The Andy Warhol Diaries ("Щоденники Енді Воргола") відбудеться на Netflix 9 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.