До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому бандити з фільму "Сам удома" — справжні ікони стилю

"Сам удома" вперше вийшов на екрани в листопаді 1990 року. За три десятиліття цей фільм став одним з найулюбленіших у попкультурі, і його рік у рік традиційно переглядають напередодні Різдва. Мільйони людей залюбки спостерігають за пригодами юного Кевіна Маккалістера, якого геніально зіграв Маколей Калкін, за тим, як його мама (Кетрін О'Гара) відчайдушно намагається знайти сина, за тим, як розвиваються дружні стосунки між хлопчиком і стареньким сусідом або жінкою з голубами і, звісно ж, за спробами лиходіїв перемогти хлопчика, який всіляко заважав їм скоїти злочини.

Дэниел Стерн и Джо Пеши в фильме Деніел Стерн і Джо Пеші у фільмі "Сам удома"

До слова про останніх, переглядаючи фільм у наші дні, розумієш, що "мокрі бандити" — справжні ікони стилю як свого часу, так і сьогодення. Гаррі (Джо Пеші) і Марв (Деніел Стерн) — чарівні антагоністи. Вони грабіжники з досвідом, але, як виявилося, не мають досить кмітливості, щоб уникнути збиткувань сміливого хлопця: у двох фільмах їх підпалюють, б’ють струмом і зазвичай калічать усілякими предметами домашнього вжитку. Вони, безперечно, улюблені поганці фільму та неймовірно стильні хлопці.

Реклама
Дэниел Стерн, Маколей Калкин и Джо Пеши в фильме Деніел Стерн, Маколей Калкін і Джо Пеші у фільмі "Сам удома"

У першому фільмі глядач зустрічає бандитів, коли вони закінчують роботу в передмісті Чикаго. Марв вмикає воду в раковині й повертається до їхнього з Гаррі фургона. Він одягнений у різні відтінки коричневого: вільні штани, темну фланель і вельветове пальто з піднятим коміром. Гаррі тим часом одягнений у м’яке твідове пальто, шарф і кашкет. Вони явно вбралися в одяг "поганих хлопців", але за 30 років після виходу фільму мають з біса стильний вигляд.

Джо Пеші у фільмі "Сам удома"

Чого тільки варті їхні чудові пальта. Комір на пальті Марва архітектурний, крій точний, матеріал чудовий — нагадує Giorgio Armani 90-х. Об’ємне пальто-ковдра Гаррі схоже на ті, що сестри Олсен випускають для The Row. Їхні образи також багаті на деталі. Рукавички без пальців Гаррі, надіті поверх звичайних рукавичок з пальцями, перегукуються з іронічною естетикою Balenciaga і Martine Rose. Марв додав ще шар до вбрання за допомогою кардигана в стилі ретро. А коли він надіває окуляри для снорклінгу, то виходить образ із шоу Raf Simons. Тим часом Гаррі носить шапку-біні із закотом і довгий зелений шарф поверх свого коричневого розкішного пальта. І як же не згадати його легендарний золотий зуб — фактично прототип модних грілзів, які сьогодні носять найстильніші чоловіки. Будь-хто, одержимий модою, скаже вам: це майже бездоганні образи.

Дэниел Стерн в фильме Деніел Стерн у фільмі "Сам удома"

Ставки неабияк зростають, коли в сиквелі події переносяться на Мангеттен. Як цим іконам регіонального стилю вдасться переїхати в модну столицю країни? Виявляється, з незрівнянним запалом Гаррі й Марв приїздять до Нью-Йорка в тому самому одязі, в якому розгулювали під час першого фільму. Назвемо це відданістю уніформі.

Джо Пеши в фильме Джо Пеші у фільмі "Сам удома"
Джо Пеши в фильме Джо Пеші у фільмі "Сам удома"

Текст: Sam Schube
За матеріалами gq.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.