До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, про які варто згадати під час свят

Ми звикли активно відслідковувати новинки кіно і підбивати підсумки року, що минає. Проте важко уявити святковий настрій без легкої ностальгії за тим, що було раніше. Vogue.ua зібрав фільми, які завжди приємно переглядати з року в рік. У нашій добірці ви зустрінете "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" і "Сім'янина" з Ніколасом Кейджем.

Кадр із фільму "Кучерява С'ю", 1991

"Крамничка за рогом", 1940

Якщо ви не бачили цей фільм, тоді вам слід терміново його подивитися. Наївна романтична комедія, яка зараз сприймається як ретрокіно, розповідає про історію кохання за листуванням між працівниками крамнички. Різдвяна мішура, пошук ідеальних подарунків і святковий настрій сприяє дивовижному збігу: закохуються хлопець і дівчина — обидвоє консультанти в крамниці і обидвоє одне одного недолюблюють.

Реклама
Кадр із фільму "Крамничка за рогом", 1940

"Едвард руки-ножиці", 1990

Зворушлива зимова історія від Тіма Бертона застає зненацька, закохуючи в Едварда, у якого замість рук — ножиці. Цей фільм став одним із найзначущіших у кар'єрі Джонні Деппа і, безумовно, зробив Бертона значно популярнішим. Дивовижна фантастична історія про те, як створений професором Едвард залишається один, а добра місіс Боггс приймає його таким, яким він є, і приводить до себе додому. Едвард відкриває в собі талант перукаря, закохується в дівчину і протистоїть людям, які його не розуміють.

Кадр із фільму "Едвард руки-ножиці", 1990

"Сім'янин", 2000

Фільм "Сім'янин" з Ніколасом Кейджем у головній ролі нагадує про важливість цінувати людей навколо. Джек — успішний бізнесмен, який понад усе цінує свою компанію. Напередодні Різдва він не відпускає своїх підлеглих на свято додому, і життя зіграє з ним злий жарт. Джек опиняється в іншій реальності, де у нього є сім'я і діти, а працює чоловік продавцем шин. Проходячи через усі рівні заперечення, Джек звикає до життя, коли близькі люди завжди поруч. Повертаючись до попереднього життя, Джек прагне повернути своє перше кохання — Кейт, яку він покинув багато років тому заради кар'єри.

Кадр із фільму "Сім'янин", 2000

"Вечори на хуторі поблизу Диканьки", 1961

Що сказати, містичні твори Гоголя будуть прекрасними завжди. На це Різдво рекомендуємо згадати про "Вечори на хуторі поблизу Диканьки", де жителі села трохи з’їхали з глузду напередодні свята, а коваль Вакула вирішив будь що дістати красиві черевички для своєї коханої. Варто увімкнути фільм, і ви не зможете від нього відірватися. Ми не можемо.

Кадр із фільму "Вечери на хуторі поблизу Диканьки", 1961

"Кучерява Сью", 1991

Цей фільм підкорив нас ще в 1990-х. Чи то завдяки класному акторському складу, чи то через неймовірно милі кучері Сью (Елісон Портер) — не так важливо. Важливіше, що цей фільм легко і доступно розповідає нам, що всі люди близькі одне одному, попри будь-які матеріальні та культурні відмінності. І все це з доброю часткою гумору, романтики й глибоких інсайтів.

Кадр із фільму "Кучерява Сью", 1991

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.