До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Г’ю Ґрант в "Ноттінг-Гілл" — приклад того, як можна мати стильний вигляд у простому одязі

Романтичні комедії незмінно подобаються публіці завдяки їхній заспокійливій передбачуваності. Навіть найкращі з них не відходять від класичних жанрових особливостей: акуратної сюжетної лінії та приємної розв’язки. З огляду на ці причини, головний герой фільму "Ноттінг-Гілл" Вільям Такер — Г’ю Ґрантна піку своєї харизми — уособлення простоти й буденності. У міру того, як Такер долає труднощі буйного роману, він переживає усі емоції, типові для початку нових стосунків. Але його особистий стиль залишається дивовижно послідовним.

Хью Грант в фильме Г’ю Ґрант у фільмі "Ноттінг-Гілл", 1999

Від самого початку фільму Такер з’являється в ансамблях з практичного трикотажу, класичних прямих штанів і м’ятих сорочок. Його сорочки — його сильний бік. Скроєні вільно, але не струмливі, вони м’яко лягають навколо тіла героя, звисаючи безпосередньо над пряжкою його ременя. М’які тканини, коміри чималого розміру, які водночас не мають агресивного вигляду ретро, а рукави майже завжди м’яті й недбало закочені до ліктів. Хороша сорочка, підхожі штани, поношений блейзер — базові елементи гардероба кожного чоловіка і Вільям Такер наочний приклад того, як у таких речах можна мати стильний вигляд.

Реклама
Джулия Робертс и Хью Грант в фильме Джулія Робертс і Г’ю Ґрант у фільмі "Ноттінг-Гілл", 1999

З погляду стилю, Такер — аномалія. Події Ноттінг-Гіллу здебільшого відбуваються в титульному лондонському районі, жителі якого набагато богемніші за головного героя. Його незграбний сусід по кімнаті Спайк у виконанні валлійського актора Ріса Іванса — своєрідний представник модного контингенту цього району. Неохайний і зазвичай накурений, він носить найунікальніші речі, коли в нього закінчується чистий одяг. Для порівняння, стиль Такера — це комбінація протонормкору Gap у період його розквіту й простоти J.Crew 1990-х. Але це не применшує його чудового вигляду, саме через цю скромність. У своїй простоті він демонструє силу одягу без надмірностей. Стиль Такера — переконливий візуальний аргумент на користь того, щоб одягнути ваші улюблені базові речі й у насолоду прожити день.

Хью Грант в фильме Г’ю Ґрант у фільмі "Ноттінг-Гілл", 1999

Через два десятиліття після виходу фільму "Ноттінг-Гілл" стиль Такера залишається стриманим контрапунктом максималізму в чоловічій моді. Іноді, звісно, обставини потребують, щоб ви вдягалися як поет-відлюдник або fashion-ікона. Але іноді ви просто хлопець, що стоїть перед шафою і намагається зміркувати, який піджак одягти.

Хью Грант и Джулия Робертс в фильме Г’ю Грант і Джулія Робертс у фільмі "Ноттінг-Гілл", 1999

Текст: Avidan Grossman
За матеріалами gq.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.