До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найпопулярніших моментів у попкультурі 2021 року

2021-й став другим роком пандемії. Політичні й соціальні суперечності, пов’язані з вакцинами й супутніми нюансами не втрачали актуальності ні на мить. У якомусь сенсі цей безперервний потік новин зробив попкультуру — знаменитостей, спортсменів, телешоу та інтернет-феномени — цікавішою і ціннішою в очах людей, які втомилися від усього, що відбувається у світі. У цьому матеріалі Vogue зібрав одні з найвизначальніших моментів 2021 року, за якими стежив увесь світ.

Принц Гарри и Меган Маркл в интервью с Опрой УинфриПринц Гаррі й Меган Маркл під час інтерв’ю з Опрою Вінфрі
Інтерв’ю Меган Маркл і принца Гаррі з Опрою Вінфрі

Жодного разу з часів відвертого інтерв’ю принцеси Діани з Мартіном Баширом у 1992 році, в якому вона сказала, що "нас було троє" у шлюбі з принцом Чарльзом, жоден член королівської сім’ї так відкрито не говорив про внутрішні перипетії. Остаточно пориваючи з постулатом монархії "ніколи не скаржтеся, ніколи не пояснюйте", Меган Маркл і принц Гаррі розповіли історію про неприхилля королівської сім’ї, навіть коли Меган страждала через суїцидальні думки під час вагітності. Також Маркл розповіла, що один з родичів порушив питання про колір шкіри їхнього сина Арчі до його народження. Інтерв’ю з Опрою Вінфрі — дві години розмов, що зібрали 17 мільйонів глядачів і викликали найширший резонанс у суспільстві.

Реклама
Тріумф #FreeBritney

Протести фанатів з приводу 13-річного опікунства над Брітні Спірс не вщухали впродовж кількох років, але 2021-го рух #FreeBritney нарешті став мейнстримом. У червні настав переломний момент, коли Спірс порушила нав’язане їй мовчання заявою в суді й описала, як понад десять років у її житті контролювали все: "Я просто хочу повернути своє життя", — сказала Спірс у суді. Також цього року видання New York Times випустило документальний фільм Framing Britney Spears, що показав, як сексуалізували, маніпулювали й принижували Спірс на початку нульових. Отже, 2021 рік ознаменував собою ту мить, коли мрії попспівачки нарешті стали реальністю.

Протест #FreeBritneyПротест #FreeBritney
Бенніфер 2.0: возз’єднання

Цього року багатьох шанувальників потішив той факт, що Дженніфер Лопес і Бен Аффлек відновили романтичні стосунки майже через 20 років після розставання. У мережі почали з’являтися їхні фото зі спільного відпочинку на яхті, з Канн, на Met Gala. Нині пару дедалі частіше можна помітити разом: чи то на прогулянці містом, чи то на офіційній церемонії. Спостерігати за ними — суцільна насолода!

Дженнифер Лопес и Бен Аффлек. Фото: @jloДженніфер Лопес і Бен Аффлек. Фото: @jlo
Радикальні коментарі Сімон Байлз і Наомі Осаки про психічне здоров’я

Найтитулованіша американська гімнастка Сімон Байлз привернула увагу всього світу в липні, коли вийшла з фіналу жіночої команди на Олімпійських іграх у Токіо, де стикнулася з ментальними проблемами. Нагадаємо, що Байлз була серед більш ніж 150 жінок і дівчат, які зазнали сексуального насилля з боку колишнього лікаря команди Ларрі Нассара.

Симона БайлзСімон Байлз

У травні тенісистка Наомі Осака, яка виграла турнір Великого шлема, зробила такий самий сміливий крок, відмовившись від участі у Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу після того, як організатори не дали їй змоги відмовитися від післяматчевих брифінгів для преси. В Instagram Осака розповіла, що непокоїлася через звертання до преси та боролася з нападами депресії після Відкритого чемпіонату США 2018 року.

Наоми ОсакаНаомі Осака

Байлз і Осака, які вирішили захистити своє психічне здоров’я, послали сигнал не тільки спортсменам, а й кожному, хто за ними спостерігає. "Зрештою, ми теж люди, тому маємо обстоювати свої бажання, а не просто йти туди й робити те, що світ хоче від нас", — сказала Байлз. Разом вони вклали новий сенс у розуміння того, що означає бути чемпіоном.

Феномен серіалу "Гра в кальмара"
Кадр из сериала Кадр із серіалу "Гра в кальмара"

Серіал "Гра в кальмара", що його створив під впливом власної соціально-економічної боротьби Хван Дон Хек, став феноменом, що лоскотав нерви мільйонів людей у всьому світі й виявився неймовірно актуальним у часи повсюдної економічної нестабільності. "Я хотів написати розповідь, що стала б алегорією на сучасне капіталістичне суспільство та постійну конкуренцію в житті", — розповів автор серіалу.

Повернення серіалу "Секс і місто"
Синтия Никсон, Сара Джессика Паркер и Кристин Дэвис в сериале Синтія Ніксон, Сара Джессіка Паркер і Крістін Девіс у серіалі "І просто так..."

Один з найзнаковіших і найвпливовіших серіалів на телебаченні "Секс і місто" був популярним навіть після фінального сезону, що вийшов 2004-го. У 2021 році шанувальникам більше не треба вгадувати, як склалися життя головних героїв, оскільки HBO Max випустив сиквел шоу "І просто так...", прем’єра якого відбулася 9 грудня. Рішення продовжити серіал саме по собі стало подією попкультури через відмову Кім Кетролл повертатися до ролі легендарної Саманти. Не кажучи вже про нову хвилю обговорень усього, що пов’язано із шоу: від вбрання до віку героїнь.

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.