До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень чоловічої моди в Парижі: Valentino, Raf Simons, Y/Project і JW Anderson

У цьому огляді розповідаємо, що для сезону осінь-зима 2020/2021 у своїх чоловічих колекціях представили Valentino, Raf Simons, Y/Project і JW Anderson.

Valentino

Нову чоловічу колекцію Valentino П'єрпаоло Піччолі присвятив пошукам сенсу романтизму. Особливо для чоловіків, які розвинулися зі стійких шаблонів щодо їхнього самопочуття і вигляду. Нові контексти створюють нові значення. Нові значення визначають нові відносини. Ідея пошиття, яка є чутливою і романтичною, у дизайнера проявляється, коли матеріалізується структурований, стрункий і плавний силует. А почуття він висловлює за допомогою відтінків: білого, слонової кістки, бордового, свинцевого, синього, чорного.

Реклама

Переглянути всю колекцію Valentino Menswear осінь-зима 2020/2021.

Raf Simons

Найчастіше найпереконливіші покази змушують все, що відбувається в світі, на короткий час розчинитись, та водночас пропонують єдиний і актуальний погляд на світ. Ця колекція Рафа Сімонса стала саме такою, бо люди, яких він зображував, здавалося, більше не населяли наш світ, але одягалися так, немов вони все ще чіплялися за якусь його частину. Це може пояснити, чому їх одяг був елегантним, ностальгійним і трохи футуристичним. Сріблясті базові шари з високою горловиною було видно під бездоганно пошитими пальтами у стилі мілітарі, домоткані светри і шарфи були накладені один на одного з трубчастими в'язками, які обвивали руки, розкішний верхній одяг замінив скафандр. Але за гіпотетичним індексом придатності Raf Simons для носіння, майже вся лінія зроблена спеціально для Землі.

Переглянути всю колекцію Raf Simons осінь-зима 2020/2021.

Y/Project

Гленн Мартенс спотворює свій одяг за допомогою посилення деталей і домінує над своїми колегами дотепністю і винахідливістю, які справді освіжають ринок. Для майбутнього сезону дизайнер представив інтерпретації ділового та спортивного одягу. Останній створений у співпраці з Canada Goose, який радикально змінив свою знамениту парку відповідно до новаторського бачення Мартенса. Особливо привабливий вигляд мають костюми, виготовлені з різних смужок атласу, красиво зшитих і переплетених між собою, – техніка, яку також використовували для виробництва жіночих мінісуконь. Деякі з фантазій Мартенса є дещо делікатними, але все одно залишилися "неправильними".

Переглянути всю колекцію Y/Project Menswear осінь-зима 2020/2021.

JW Anderson

Джонатан Андерсон вправний у тім, щоб привносити в свої шоу майже забуте мистецтво – як для власного лейблу, так і для Loewe. Дизайнер вважає, що озиратися назад і бути гранично обережним у просуванні вперед дуже важливо. "Думай, перш ніж говорити. Думай, перш ніж діяти. Слідкуйте за речами. Створювати щось потрібно так, щоб здавалося, що воно завжди існувало", – сказав він. З практичного погляду, це означає досягнення балансу між пончо-плащами і небінарним дизайном, який Андерсон досліджував у своїх ранніх колекціях чоловічого одягу. Плісировані топи з баскою, приталені трикотажні джемпери, об'ємні пуховики, принт пейслі, сукні, громіздкі аксесуари – Андерсен з упевненістю продовжує ламати стереотипи, пов'язані не тільки з поняттям маскулінності, а й в принципі з тим, який вигляд має мати одяг.

Переглянути всю колекцію JW Anderson Menswear осінь-зима 2020/2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.