До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 речі, які потрібно знати про колекцію Dior Men весна-літо 2024

До свого п'ятого ювілею в Dior Кім Джонс представив колекцію, пронизану почуттям романтичного футуризму.

Dior Men весна-літо 2024
Dior Men весна-літо 2024

Реклама

Моделі виходили на подіум крізь підлогу

Це була футуристична версія комп'ютеризованого гардероба Шер Горовіц: одним натисканням кнопки 51 завершений образ, з'явився через сріблясту підлогу Dior на квадратних платформах. Шоу, представлене в будівлі на території École Militaire, мало всю романтику високих технологій, яка визначила останні п’ять років Кіма Джонса в модному Домі. Запрошення — срібний матеріал із тисненою цифрою п’ять — відзначало пів десятиріччя дизайнера в бренді. Крістіан Діор працював у своєму Домі протягом перших 10 років його існування та заклав основу, яка надихнула вісім дизайнерів після нього. Цього сезону колекція Джонса черпала натхнення щонайменше з шести з них.

Dior Men весна-літо 2024
Dior Men весна-літо 2024

Романтичний футуризм

Кожен образ ніби подорожував у часі та був адаптований до сьогодення чи навіть майбутнього. Кожен ефектний силует або традиційний одяг підсилювався за допомогою текстури чи орнаменту, створеного за символічним мотивом Дому: тенісні комплекти, інкрустовані дорогоцінними каменями, або жилети, реконтекстуалізовані в леопардовий принт. "Цього я ніколи раніше не робив у своїх колекціях, — сказав Джонс, маючи на увазі свій ремікс на роботи колишніх хранителів Dior. — Оскільки це моя п’ята річниця в Dior, мені здавалося, що це правильний час".

Dior Men весна-літо 2024
Dior Men весна-літо 2024

Його надихнули New Wave і Blitz Kids

У той час, коли дизайнери експериментують із новими силуетами, Джонс запропонував більш класичну, багатошарову лінію з куполоподібними кутюрними плечима та укороченими штанами-колонками. Це одразу здалося перебільшеною версією форми 1950-х років — звідки все почалося. "У колекції є основне відчуття New Wave, — сказав Джонс, пояснюючи, як його стосунки з модистом і екстраординарним істориком Dior Стівеном Джонсом продовжують надихати його на роботу для Дому. — Стівен був одним із тих Blitz Kids, яких вважали частиною течії. Це також був захопливий час для нічного життя Парижа, де різні соціальні групи тусувалися разом".

Dior Men весна-літо 2024
Dior Men весна-літо 2024

На ньому були представлені китайські капелюхи від Стівена Джонса

Джонс створив шапки-біні для колекції разом із в’язальницею високої моди Сесіль Фейлхенфельдт, натхнені кепками свободи Нової хвилі. На них були представлені деталі, створені в традиціях давньокитайських оксамитових квіткових прикрас, виготовлених майстрами в пастельних тонах, що закріпило романтичний тон колекції. "Є багато речей, які мені подобаються в цій колекції Dior, включно зі Стівеном Джонсом. Цього сезону він став для мене певною мірою музою, — сказав Джонс. — За п’ять років роботи в Dior я полюбив бути в архівах, і Стівен Джонс був моїм навігатором багато часу. Він тут давно, і він є ходячою історією Dior".

Dior Men весна-літо 2024
Dior Men весна-літо 2024

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.