До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Абсолютна свобода тіла: чоловіча колекція Prada весна-літо 2024

Останніми роками слово "флюїдність" неабияк увійшло в моду, найчастіше вживане в розмовах про стать, андрогінність і такі речі, як спідниці та бантики. Однак Prada зосередився на більш буквальному тлумаченні цього поняття.

У гофрованій сталевій кімнаті в Deposito of the Fondazione саундтрек пісні Closer гурту Nine Inch Nails відбивався від стін, перш ніж зі стелі зійшов униз. Стало відразу зрозуміло, чому колекція отримала назву Fluid Form. І згідно з істинними традиціями Рафа Сімонса та Міуччі Прада, шоу було не просто постановкою, воно повністю доповнювало колекцію та все, що вона представляла.

Реклама

Prada Menswear весна-літо 2024
Prada Menswear весна-літо 2024

В колекції сезону весна-літо 2024 Прада та Сімонс досліджували те, що вони назвали "абсолютною свободою тіла", взявши основні елементи гардероба та додавши до них деякі унікальні елементи, як-от квіти, кишені чи подовжені рукави. Звичайно, немає нічого надто дикого, що могло б позбавити вишуканості одяг Prada, його просто наповнили характером. Як і в попередній, весняно-літній колекції, Prada відмовляється від шортів завдовжки нижче коліна, натомість представляє ті, що закінчуються до середини стегна і мають високу талію. До шортів додаються сорочки з розширеними плечима, завуженою талією та наддовгими рукавами, дуже в стилі Рафа Сімнса. Бренд також продовжує захоплюватися горпкором й демонструє витончені парки й жилети з безліччю кишень.

Prada Menswear весна-літо 2024
Prada Menswear весна-літо 2024

Prada Menswear весна-літо 2024
Prada Menswear весна-літо 2024

"Ця колекція присвячена сумнівам в умовностях, структурі та маскулінності, — сказав Раф Сімонс. — І ми досліджуємо ідею того, як класичне пошиття може зовсім інакше відчуватися на тілі. Якщо ви подивитеся на одяг під час шоу, то ви побачите класицистичний чоловічий костюм, але коли ви його побачите ближче, вдягнете його, то відчуття будуть зовсім інші. Ця техніка дозволяє тілу, яке завжди перебуває в русі й завжди в трансформації, бути вільним. Ми багато думали про тіло, хотіли дати йому свободу, навіть якщо наш інтерес полягає в тому, щоб посилатися на стандартні архетипи та архітектуру в моді. Тому ми застосували цю структуру до цілого спектру чоловічого одягу, надаючи йому легкості й комфорту".

Prada Menswear весна-літо 2024
Prada Menswear весна-літо 2024

Загалом, чоловіча колекція Prada весна-літо 2024 була грою в те, аби зробити формальність чимось інакшим, ніж зазначено в її кодах. Що ще можна сказати? Це вийшла чудова й унікальна колекція.

Дивіться всі образи з колекції Prada Menswear весна-літо 2024 за цим посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.