До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про нову книгу Тома Форда

Дизайнер Том Форд випускає нову книгу. Розповідаємо все, що про неї треба знати.

У першій книзі TOM FORD 001 дизайнер Том Форд розповів про свою визначальну для епохи роботу в Gucci та Yves Saint Laurent з 1994 по 2004 роки, закарбувавши гедонізм десятиліття в процесі. Тепер, у другій книзі — TOM FORD 002 — Форд згадує ті життя, які йому довелося прожити відтоді. У новому виданні читач бачить його як чоловіка й батька, як провидця, що приніс власний стиль у світ кіно, як відомого режисера, і, звісно, як великого дизайнера, який зумів створити успішний однойменний бренд. Напередодні виходу книги Vogue поспілкувався з дизайнером.

Реклама

1. TOM FORD 002 — це безпосереднє продовження першої книги дизайнера.

"Мені було 60, а моїй компанії близько 15 років, коли я почав писати цю книгу. Прийшов час озирнутися назад. Я хотів продовжити першу книгу й зробити це в тому самому хронологічному форматі. Думаю, мода так само рухається в хронологічному порядку щосезону. Ця послідовність — своєрідна реакція на попередній сезон, реакція на пророблену роботу дизайнера і на його життя: де він живе, чим захоплюється, який життєвий досвід отримує. Отже, перша книга — це був перший розділ, а це — другий розділ, і я дуже сподіваюся, що буде й третій".

2. Другий том більшою мірою присвячений роботі та продуктивності дизайнера.

"Я був приємно здивований, скільки роботи я проробив за весь цей час. Як ви знаєте, я створюю чоловічий і жіночий одяг, відкриваю крамниці в усьому світі, розбудовую косметичний бізнес. Я працюю, працюю, працюю. І мені від цього добре. Я справді створив бренд — це те, до чого я завжди прагнув. Мені вдалося, я зміг досягти своєї мети".

Том Форд в финале шоу Tom Ford осень-зима 2020/2021 в Milk Studios в Голливуде, 7 февраля 2020Том Форд у фіналі шоу Tom Ford осінь-зима 2020/2021 у Milk Studios у Голлівуді, 7 лютого 2020

3. У новій книзі Том Форд відверто розповідає про особисте життя.

"Я багато говорю про особисте в цій в книзі. Я не переставав пити доти, доки не почав розвивати власний бренд. Та й потім я все одно пив. Насправді ситуація з пиятикою тільки погіршувалася. Але коли пив, я був дуже продуктивним алкоголіком. Це не заважало моїй роботі до останнього. Та коли це змінилося, мені треба було зупинитися й відмовитися від алкоголю та інших залежностей".

4. TOM FORD 002 досліджує кар’єру й життя Форда як режисера.

"Я завжди хотів знімати фільми. Я завжди любив кіно. Є історія, яку можна розповісти в кіно, але не можна розповісти в моді. Я купив наш будинок у Лос-Анджелесі в середині 1990-х, тому що збагнув, як завжди любив це місто, і маю тут певну історію. Але я також знав, що збираюся якось здійснити своє бажання — створити фільм".

Том Форд на съемках фильма Том Форд на зніманні фільму "Нічні звірі"

5. У книзі представлені раніше неопубліковані кадри з показів Tom Ford.

"У 2010-му я заборонив робити світлини зі своїх показів. У мене склалося хибне враження, що жінки, яких я хотів одягати, не хотіли, щоб їхнє вбрання бачили в журналах за п’ять місяців до того, як вони справді зможуть його вдягнути. А я хотів, щоб покупці могли зрадіти, побачивши речі вперше. Я не мав рації. Жінкам потрібно бачити речі, щоб зрозуміти їх і пристосуватися до нового силуету".

Том Форд на церемонии награждения iHeartRadio Music Awards 2015 на NBC, 29 марта 2015 года в Лос-АнджелесеТом Форд на церемонії нагородження iHeartRadio Music Awards 2015 на NBC у Лос-Анджелесі, 29 березня 2015 року

6. Схоже, у книзі є розділ про трек Tom Ford авторства Jay-Z.

"Одна з історій, що трапилася зі мною за цей час, — це пісня Jay-Z. Це нереально — бачити, як тисячі людей скандують твоє ім’я. У цю мить почуваєшся дуже відчуженим, думаєш, хто ця людина, ім’я якої вони вигукують? Це дивне відчуття. А втім, я не можу повірити, що це сталося. І, до речі, багато людей, які ніколи не чули про мене, дізналися моє ім’я після цього треку. І це просто приголомшливо. Життя дає вам можливість, і ви маєте знати, коли нею скористатися. Мені неймовірно щастить, все завжди складалося в слушний час".

Книгу TOM FORD 002 можна попередньо замовити в крамницях Tom Ford, на сайті tomford.com і на сайті Rizzoli.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.