До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Співачка Lida Lee — про життя на швидкостях, усвідомленість та електрокар Jaguar

Sustainability — не просто одне з найважливіших слів сучасності. За ним ховається ціла життєва філософія, що ґрунтується на відповідальному споживанні. У цій концепції сьогодні розвивається безліч галузей, включно зі світом моди і, звісно, автомобільною індустрією, одним з лідерів sustainable-руху якої є бренд Jaguar, що представив у 2018 році свій перший повністю електричний автомобіль Jaguar I-PACE. А недавно компанія Jaguar Land Rover анонсувала нову стратегію Reimagine, згідно з якою кожен новий автомобіль Jaguar тепер буде тільки електричним. Першою ж електричною моделлю бренду є кросовер I-PACE: за три роки він став одним з лідерів українського ринку електрокарів. Тому vogue.ua вирішив дізнатися більше про нього. Спеціально для нас співачка Lida Lee протестувала Jaguar I-PACE та розповіла про свої критерії вибору авто, екологічність і, звісно ж, плейлист.

Lida Lee і кросовер Jaguar I-PACE
Сукня, Alexandre Vauthier (theicon.ua); Туфлі, The Attico (theicon.ua)

Лідо, твоя кар’єра нині мчить повним ходом. Яке значення у твоєму житті має швидкість і як у тебе виходить все встигати?

Реклама

Нині в мене той самий час зародження й максимального внеску у власний розвиток. Розуміння цього — мій найкращий мотиватор. Кажуть, ракета спалює 80% палива на старті, тому для мене дуже важливо не втрачати можливості й устигнути все максимально. Чимось доводиться жертвувати, але розумію, що інакше не можна. Для мене дуже важливі графік і дисципліна. Я почуваюся максимально комфортно, коли чітко знаю план своїх дій на кілька днів наперед. Планування — невіддільна частина кожного дня.

Ранок — час для себе, свого тіла, щоденних beauty-ритуалів. Це настрій на прийдешній день, обов’язково — тренування. Тепер, у період карантину, намагаюся підтримувати своє тіло в домашніх умовах, але дуже сумую за тренажерним залом — це мій заряд енергії. Саме там отримую максимальну насолоду від тренування, коли відчуваю, що кожен м’яз не залишився без уваги. А далі в моєму дні починається найцікавіше: примірювання, знімання, підготовка до першого сольного концерту, мій улюблений студійний процес і багато іншого...

Сукня, The Attico (theicon.ua); Пасок, The Attico (theicon.ua)

Як давно ти за кермом і на які критерії зважаєш під час вибору автомобіля? Для тебе важливі цінності бренду, наприклад, турбота про екологію?

Я за кермом понад п’ять років. Кермувати автомобілем — моя любов і щоденна втіха. Для мене дуже важливий комфорт і безпека, коли сідаєш за кермо і почуваєшся максимально захищеною. Невіддільною частиною автовибору є аудіосистема, оскільки за кермом я слухаю дуже багато музики. Прийшла до розуміння, що я — прихильниця комфортних кросоверів. До зустрічі з Jaguar ніколи не сідала за кермо електромобіля, але завжди мріяла спробувати.

Безумовно, XXI століття диктує свої правила, й інноваційні технології дедалі частіше стають на сторожі довкілля. Я розумію, що за електромобілями наше майбутнє та майбутнє наступних поколінь. Збереження екології — це здоров’я нашої планети! Про це неможливо не думати сьогодні. Круто було дізнатися, що навіть у цьому ми з Jaguar збігаємося, адже британський бренд думає точно так само, зробивши перехід до виробництва лише електричних авто.

Комбінезон, Alexandre Vauthier (theicon.ua)

Як думаєш, вибір професійної сфери впливає на вибір автомобіля? Ми ось помітили, що багато творчих публічних людей вибирають саме Jaguar I-PACE.

Я думаю, що для багатьох творчих людей машина — дім на колесах. У моєму разі це саме так. І звісно ж, я багато в чому розумію тих людей, які вибрали саме цю марку електромобіля, адже в ній чудово все. Самий тільки панорамний дах чого вартий — можна роздивитися небо або насолодитися багряним заходом, надихнутися на створення чогось нового, особливого. А які гарні вечори й ночі... Це дуже приваблива атмосфера, краса й комфорт, що надихають на нові звершення.

Ти готуєш якісь сюрпризи для фанатів найближчим часом? Якщо так — можеш відгорнути завісу?

Сюрпризів буде дуже багато. Нині ми готуємося до важливої ​​події — першого сольного концерту, який відбудеться вже наприкінці травня. Також працюємо над моїм першим сольним альбомом разом зі "Звучить Production" (Дімою Монатиком, Антоном Чілібі, Сергієм Єременком і Ванею Лопуховим). Я неймовірно вдячна Дімі за те, що він так тонко відчуває мене й підбирає такий приголомшливий репертуар, створює, дописує, допрацьовує і дбає про ту ідеальну картину, яка виходить у результаті. Маю велику надію, що вже в найближчого часу ми зможемо збирати зали на наших концертах і поділитися музичної красою, яку з любов’ю готуємо для вас. На музичну премію YUNA, де маю честь бути номінованою в категорії "Відкриття року", ми готуємо надзвичайний live-perfomance. Головне, щоб всі були здорові та ми якнайшвидше повернулися до звичного активного режиму життя.

Сукня, The Attico (theicon.ua)

Чи можеш розповісти цікаві або кумедні історії, пов’язані з автомобілями й водінням?

Автомобіль був моєю давньою мрією. Щойно мені виповнилося 18 років, я вирушила на курси водіння й просто поставила собі за мету — подарунок до дня народження — самостійно заробити на перший автомобіль. Багато працювала, збирала, у чомусь себе обмежувала, але буквально за кілька днів до свого 20-річчя все так і сталося. Моєму щастю не було меж, адже всі концертні костюми та найпотрібніше тепер завжди поруч.

Жакет, Saint Laurent (kameron.ua); Штани, Saint Laurent (kameron.ua); Сорочка, Saint Laurent (kameron.ua)

Чи співаєш ти за кермом і яка музика грає в тебе в машині?

О таааак, насолоджуюся цією можливістю з величезною приємністю! Салон мого автомобіля чув всілякі одкровення: від розспівування перед концертами до перших репетицій нових пісень, які так люблю пробувати, шукати якісь цікаві вокальні мелодії в дорозі. В авто я розслабляюся, співаю душею і серцем. У дорозі дуже добре на думку спадають всілякі музичні ідеї, у таких випадках зупиняюся, вмикаю диктофон і ловлю натхнення.

Не можу сказати, що є якісь особливі музичні вподобання, здебільшого слухаю новинки: нові альбоми, нових виконавців. Це можуть бути навіть класичні твори. Іноді музика визначає мій настрій на прийдешній день. Я люблю підспівувати всім виконавцям, пісні яких знаю, а якщо це щось новеньке — починаю підспівувати "пташиною" мовою і будувати різні вокальні партії. У нас виходять непогані музичні дуети з Jessy J і Крістіною Агілерою.

Електромобілі сьогодні стають дедалі популярнішими. Що тебе приваблює в Jaguar I-PACE?

Кажуть, що дівчата люблять вухами, але у разі з Jaguar I-PACE, я закохалася очима. З першого погляду. Білосніжний колір зі шляхетним бежевим салоном — це любов. Але, крім неймовірної краси, важливий аспект — безпека. Коли я повертаюся після концерту або фотосесії, приємно відчувати не тільки максимальний комфорт, а й безумовну захищеність. Автомобіль виготовлений з алюмінію і сталі, обладнаний шістьма подушками безпеки. Мене вразила функція моніторингу стану водія з контролем активності й реакції на те, як натискаються педалі. Плавність і рух автомобіля — це просто фантастика. І звісно ж, для мене, музикантки, дуже важлива аудіосистема, а в Jaguar I-PACE цілих 15 динаміків, що забезпечують кришталево чистий, живий звук. А ще класна корекція звуку, коли система аналізує форму салону й акустичні характеристики. Це особливо цінне, тому що ритм і гучність звучать саме так, як задумав автор. Плюс — електрокар їде тихо, і навіть у дорозі я можу аналізувати різні треки й придумувати варіації.

Сукня, David Koma (helen-marlen.com)

Із чим у тебе загалом асоціюється бренд Jaguar?

Jaguar у мене асоціюється з почуттями. Це палка пристрасть, сексуальність, граціозність, спритність, стиль, строгість, розкіш і жіночність. Кожна дівчина почувається фантастично, сідаючи за кермо цього автомобіля.

Ти спокійно кермуєш чи динамічно? У такому авто просто не перевищувати 50 км/год, пересуваючись Києвом?

Ритм життя диктує свої правила, і я радше динамічний водій, обожнюю виїжджати за межі міста й трохи додати швидкості. У цьому плані I-PACE проявив себе неймовірно. Навіть у найбільших заторах Jaguar стане надійним другом. Плавність і легкість пересування мене полонили.

Сукня, Alexander Wand (helen-marlen.com); Сережки, Saint Laurent (kameron.ua)

Через затори ми часто дуже багато часу проводимо в авто, а багато хто й зовсім називає свій автомобіль другою домівкою. Що завжди є у твоєму авто?

Так і є, машина — це мій дім на колесах. Тут завжди є концертний костюм, кілька пар взуття (зокрема й танцювального), спортивні речі, легкий перекус (горішки, сухофрукти і фрукти), червона помада, парфуми, гарний настрій і приємна музика.

Через постійні карантинні обмеження дедалі популярнішими стають автоподорожі. Чи подобається тобі такий різновид відпочинку й куди б ти влітку вирушила на електрокарі Jaguar I-PACE?

Минулої осені ми з друзями вирушили в захопливу автоподорож до Карпат, і це була неймовірна пригода. У нашій країні так багато дивовижних місць, які хочеться відвідати. Кожне місто по-своєму прекрасне й багате на пам’ятки. Але якщо говорити про літо, то я б, напевно, вирушила до моря в улюблену Одесу та її околиці. Якраз одного заряду I-PACE мені має вистачити, щоб потрапити до моря.

Сукня, David Koma (helen-marlen.com); Мюлі, Alexander Wang (helen-marlen.com)

ДОВІДКА VOGUE:

Оновлений Jaguar I-PACE — ідеальний автомобіль для шанувальників кросоверів, які цінують комфорт і водночас замислюються про майбутнє планети. Автомобіль приваблює плавним ходом, динамікою й практичністю, що робить його комфортним для міських виїздів і далеких подорожей. На одному заряді кросовер проїздить до 470 кілометрів і, порівнюючи з дизельним двигуном I-PACE, заощадить до 150 тисяч гривень за три роки експлуатації. Ще один важливий момент — зручність заряджання. На головних трасах з’являється дедалі більша кількість зарядних станцій, а в межах міста це легко зробити за допомогою настінного блока біля дому або через кабель від звичайної розетки — біля офісу, спортзалу або ТЦ. 15 хвилин, 100 кВт постійного струму — і рух до 100 км забезпечено. Подорожі, емоції, драйв та енергія — те, що дарує кросовер Jaguar I-PACE.

Фото: Dima Honcharov

Стиль: Anna Honcharova

Макіяж: Sveta Rymakova

Зачіски: Anastasiia Tymoshchuk

Асистент стиліста: Anya Matviiuk

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.