До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

BMW Group презентували нові Mini Cooper та Countryman

Британська марка MINI, що належить BMW Group, впевнено йде до своєї мети – повністю електрифікувати свій модельний ряд. 5-10 вересня 2023 року на Міжнародній автомобільній виставці IAA у Мюнхені вони представляють два представники нового сімейства MINI: хетчбек Cooper та кросовер Countryman.

Реклама

3-дверна модель п’ятого покоління – повністю електричний MINI Cooper – підкреслює традиції бренду своїм фірмовим дизайном MINI та символізує справжню насолоду у поїздках містом. Новий MINI Countryman став ще більшим, пропонуючи своїм пасажирам додатковий простір, комфорт та безпеку навіть за межами асфальтованих доріг завдяки повному приводу. Нові MINI Cooper і MINI Countryman є повністю електричними, що гарантує поїздки без викидів і підкреслює виняткову ековідповідальну позицію MINI.

Нові моделі сімейства MINI мають яскравий дизайн, який враховує як міський характер MINI, так й інноваційний дух спільноти MINI. Короткі звиси, короткий капот, довга колісна база та великі колеса – пропорції нового покоління моделі типові для MINI. Візуальний поділ автомобіля на три частини – кузов автомобіля, віконну область навколо та контрастний дах – також забезпечує миттєве впізнання нових моделей MINI. Екстер’єр повністю електричних MINI Cooper і MINI Countryman виглядає особливо захоплююче завдяки інтегрованій обробці деталей. Рівні дверні ручки, відсутність розширювачів крил і бічних накладок підкреслюють сучасність дизайну. Чітко окреслена зона плечей надає новим моделям MINI атлетичності.

Випускаючи п’яте покоління моделей, 3-дверний MINI Cooper ще більше втілює суть бренду. Як повністю електричний автомобіль, новий MINI доступний у варіантах Cooper E та Cooper SE, які відрізняються більшою потужністю та запасом ходу. У новому сімействі MINI "Cooper" означає всі 3-дверні та 5-дверні моделі MINI, а також MINI Convertible. Він більше не використовується як специфікація двигуна. Класичні круглі фари та вражаюча восьмикутна решітка радіатора є домінуючими рисами передньої частини, що робить модель характерним обличчям MINI.

Електромотор потужністю 184 к.с. у MINI Cooper E з крутним моментом 290 Нм розганяє автомобіль з місця до 100 км/год за 7,3 секунди. З потужністю 218 к.с. MINI Cooper SE розганяється від 0 до 100 км/год за 6,7 секунди з максимальним крутним моментом 330 Нм. Запас ходу, визначений у випробувальному циклі WLTP, становить 305 кілометрів для MINI Cooper E і 402 кілометри для MINI Cooper SE.

Вищий, довший, більший MINI – із додатковими шістьма сантиметрами у висоту та тринадцятьма сантиметрами у довжину новий MINI Countryman помітно виріс у порівнянні зі своїм попередником, пропонуючи ще більше простору та комфорту. Ширші колісні арки та чіткий сучасний дизайн підкреслюють естетичну привабливість кросовера – шукача пригод MINI. Елегантний дизайн задньої стійки відрізняється залежно від комплектації автомобіля та базується на одному з чотирьох кольорів даху автомобіля. Вертикальна форма нових задніх ліхтарів Matrix обрамляє задню частину автомобіля. Нижче напису моделі кузов звужується по всій ширині та разом із яскравою чорною смугою навколо автомобіля підкреслює посилену присутність нового MINI Countryman.

Електродвигун потужністю 204 к.с. у MINI Countryman E та крутний момент 250 Нм розганяють автомобіль з місця до 100 км/год за 8,6 секунди. Електродвигуни повнопривідного MINI Countryman SE ALL4 потужністю 313 к.с. та загальним крутним моментом 494 Нм розганяють автомобіль від 0 до 100 км/год за 5,6 секунди. Запас ходу, визначений згідно з циклом тестування WLTP, становить 462 кілометри для MINI Countryman E і 433 кілометри для MINI Countryman SE ALL4.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.