До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Розкіш у деталях: Олександра Семенченко про новий автомобіль Lexus LBX

Витонченість, компактність, спритність та особливий стиль: новому LexusLBX підвладна будь-яка подорож. Створена спеціально для європейського ринку, найдоступніша модель бренду привертає увагу своїм дизайном, не поступаючись місцем якості та комфорту, які завжди є ключовими для Lexus.

Реклама

Перша зустріч з абсолютно новою, найменшою моделлю LexusLBX відбулася в іспанському місті Валенсія, розташованому на середземноморському узбережжі Піренейського півострова. Насичений колір автомобіля ніби підморгував нетипово теплому навіть для Іспанії грудню. Увагу бренду до деталей я змогла помітити ще під час офіційної презентації: кузов нового Lexus своїми плавними лініями нагадує форму традиційного японського десерту мочі — трохи звужений зверху та більш широкий внизу. За словами головного інженера КуніхікоЕндоха, головною метою було кинути виклик традиційній концепції розкішного автомобіля: "Ми старанно шукали досвід водіння, що забезпечує природний діалог між водієм і його автомобілем, а також дизайн, який має вишуканий вигляд".

Олександра Семенченко
Олександра Семенченко

Утім, головна подія заходу ще залишалася попереду — тест-драйв новинки іспанськими трасами, окутаними апельсиновими деревами, величними горами та безкрайнім синім небом. Моїм автомобілем на день став LBX, виконаний у пристрасному червоному кольорі. Дизайн захоплює: витончені, але при цьому зухвалі лінії кузова і спортивний силует створюють абсолютно досконалий образ і дарують відчуття переваги на дорозі. Решітка радіатора має трапецієподібну форму і розташована під вузьким отвором, що проходить під переднім краєм капота, з’єднуючи вузькі фари та роблячи погляд машини гордовитим, та все ж кокетливим.

Увімкнувши улюблений плейлист та затамувавши подих, натискаю на педаль газу. Ми виїжджаємо з центральної частини Валенсії, залишаючи позаду PlaçadebousdeValència та буденний трафік. Попереду на мене чекає спланований маршрут завдовжки майже 200 кілометрів, що дозволить повністю відчути всі переваги нового міського кросовераLexus. Майже безшумний, LBX стрімко показує свої найкращі сторони: він чудово тримає дорогу навіть на достатній швидкості, беззаперечно слідуючи за вказівками водія. Міська архітектура змінюється зеленими пейзажами, залитими сонцем. За кермом нового LBX почуваєшся ніби в спорткарі: завдяки положенню в кріслі створюється відчуття єдності з автомобілем і водночас забезпечується чудова оглядовість під час руху.

Олександра Семенченко
Олександра Семенченко

Проте не посадкою єдиною: новий блок мотор-генераторів компактніший, та його потужність приблизно на 17% вища. LBX оснащений оновленою гібридною самозарядною системою з легким 1,5-літровим двигуном. Це дозволяє автомобілю стрімко рватися вперед, не змушуючи водія застосовувати багато зусиль. Керуючи LBX, відчуваєш себе в повній безпеці — і не тільки через те, що це Lexus. Під час подорожі мені допомагала розширена система безпеки, що містить такі функції, як датчик втоми водія, інтелектуальні датчики паркування з автоматичним гальмуванням, система попередження про перехресний рух спереду та позаду, моніторинг сліпих зон та система панорамного огляду.

Олександра Семенченко
Олександра Семенченко
ʼ

Рішучість Lexus у прояві уваги до найменших деталей знайшла свій вихід у лінійках комплектацій автомобіля: LBX представлений із чотирма варіантами наповнення. Замість відмінностей за рівнем оснащеності або функціями комфорту, акцент робиться на вишуканості, динаміці або спортивному стилі завдяки кольорам, текстурам та оздобленню. Та мене, як завзятого меломана, особливо підкорила преміальна аудіосистема, створена MarkLevinson, що охоплює 13 динаміків, оптимально розташованих по всьому салону. Сидячи в новому преміальному авто та постукуючи ногою в такт улюбленій композиції, я зрозуміла та, здається, відчула на собі значення японського слова "омотенаші", провідного підходу Lexus, — почуватися як удома, навіть у буремні часи.

Олександра Семенченко
Олександра Семенченко

Олександра Семенченко
Олександра Семенченко

Фото: Roman Rudakov

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.