Стиль 1970-х — головна тенденція чоловічої моди

Фантастично яскрава, навдивовижу кітчева мода 1970-х знову на піку популярності. Що привернуло увагу дизайнерів до незвичайних кольорів і химерних форм тих років пів століття по тому? Можливо, вся річ у циклічності сучасної моди. А, можливо, річ у бажанні чоловіків мати яскравіший вигляд, дозволяти собі більше й не соромитися самовиражатися.

imageTod's Menswear осінь-зима 2021/2022
Tod's Menswear осінь-зима 2021/2022

Деякі з найвідоміших брендів переосмислили минуле десятиліття у своїх колекціях сезону осінь-зима 2021/2022. Зокрема, Tod's представив колекцію для класичного гангстера сімдесятих, який любить ходити у великих пальтах і черевиках на підборах. Колекції італійського модного Дому багаті на кльош, замшу й широкі вилоги поряд з мисливськими куртками, твідовими костюмами та вельветом.

Tod's Menswear осінь-зима 2021/2022

Для поточного сезону марка чоловічого одягу Canali під прапором сімдесятих представила три окремі, але взаємопов’язані колекції — 1934, Exclusive і Black Edition. Лінійка 1934 сповнена характерних деталей і виготовлена в палітрі теплих, насичених кольорів. Особливо гарний вигляд має принт "гусяча лапка" й бордова замша, а також шкіряні деталі на верхньому одязі. У колекції Exclusive стиль сімдесятих проявляється в трикотажних джемперах з круглим викотом, сорочках із широкими вилогами та елегантних пальтах. У Black Edition, більш спортивній і технічно орієнтованій колекції Canali, представлені жилетки з хутряним коміром, светри з принтом Fair Isle та одяг в техніці color block, що асоціюється зі спортивним одягом тієї епохи.

Canali Menswear осінь-зима 2021/2022

Brunеllo Сucinelli також наслідує шик сімдесятих, але робить це не так прямолінійно. Бренд, відомий кашеміровими виробами нейтральних відтінків, у колекції осінь-зима 2021/2022 щедро використовує яскраві відтінки, особливо характерний для 1970-х бордовий, помаранчевий і колір шавлії. Що стосується силуетів, то в Brunello Сucinelli стиль сімдесятих зчитується в повсякденному одязі, наприклад, у похідних черевиках, стьобаних пуховиках і светрах грубого в’язання.

Brunello Cucinelli Menswear осінь-зима 2021/2022
Brunello Cucinelli Menswear осінь-зима 2021/2022

Вплив 1970-х уже впродовж кількох сезонів відчувався в колекціях таких брендів, як Celine або Gucci. Еді Сліман представив колекцію в стилі рок-музикантів тієї епохи, наповнивши її подовженими силуетами, чоботами на підборах, розкльошеними штанами й вільними сорочками. Неможливо говорити про сучасні зразки моди 1970-х, не згадавши Алессандро Мікеле. Дизайнер завжди поєднував ретро-аксесуари й силуети, послідовно висловлюючи свою любов до тих років. Чого тільки вартий кампейн Gucci з A$AP Rocky, Іггі Попом і Tyler, The Creator у костюмах у стилі сімдесятих. Дотепер більшість вищезазначених елементів залишаються візитною карткою італійського бренду.

Celine Menswear осінь-зима 2021/2022
Tyler, The Creator, A$AP Rocky та Іггі Поп у рекламній кампанії Gucci

Говорячи про Gucci, варто згадати й Гаррі Стайлса, який останні кілька років вбирається так, ніби живе в 1970-ті. Британський музикант віддає перевагу яскравим візерункам, широким штанам і легким силуетам. Точно так само Андерсон Паак і Бруно Марс досліджували еру Soul Train 1970-х у своєму проєкті Silk Sonic. Неможливо забути й образ Лакіта Стенфілда на червоній доріжці премії "Оскар" цього року — актор з’явився у виготовленому на замовлення комбінезон Saint Laurent із широким поясом. У серпні зірка серіалу "Ейфорія" Джейкоб Елорді прийшов на шоу Jimmy Kimmel Live в сливовому костюмі Hugo Boss і розстебнутій смугастій сорочці із широкими вилогами — однією з найвідоміших відмітних ознак костюмів 70-х.

Гаррі Стайлс у Нью-Йорку, 2019
Джейкоб Елорді прийшов на шоу Jimmy Kimmel Live

Вплив моди сімдесятих стає дедалі помітнішим. На вересневій обкладинці журналу GQ музикант The Weeknd був одягнений у дусі епохи: двобортному костюмі, парі черевиків Celine на підборах і ретро-окулярах. Еван Мок з’явився на прем’єрі нової "Пліткарки" в костюмі Gucci з різними візерунками в стилі 1970-х. Чом би й ні — це епоха, у яку жили такі ікони стилю, як Роберт Редфорд, Пол Ньюман, Джек Ніколсон і Марвін Гей. Не кажучи вже про Джона Траволту в "Лихоманці суботнього вечора".

Популярне на VOGUE