Формула води: як по-різному пахнуть "водні" аромати

Якщо в назві аромату є слова Eau, Water або Aqua, це зовсім не означає, що він неодмінно пахнутиме морським бризом або дощем.

image

Парфумерка Данієла Андріє, створюючи Prada La Femme L'Eau, Prada, зверталася до підсвідомості споживача: у композиції жодної акватичної або морської ноти, але союз франжипані, туберози й ілангу діє як парфумерний бекстейдж океанського узбережжя.

Prada La Femme L’Eau, Prada

"Блакитна вода" L'Eau Bleue, Miu Miu, з нотами квітів і зелені розповідає історію води, яка тремтить краплями роси на травинках і квітах конвалії. Колір флакона натякає на єдність форми й змісту, і це один з небагатьох винятків у добірці.

L'Eau Bleue, Miu Miu

Cool Water Intense, Davidoff, навіть віддалено не подібний до Cool Water 1996 року, pillar fragrance марки. Тодішню приголомшливу свіжість створив П’єр Бурдон на базі молекули калон і нот білої лілії. Версія Intense відсилає до тропіків і їхньої спекотної вологи нотами мангостину й тропічних квітів.

Cool Water Intense, Davidoff

Gypsy Water, Byredo, втягує у свій вир нотами сандала, ялівцю й ванілі. Хвойно-цитрусовий, вабливий, димний, у спеку він може стати задушливим (про те, як правильно підбирати парфуми на літо, можна прочитати тут). Зате в прохолодні дні він переносить прямо на узлісся, де стоїть циганський намет.

Gypsy Water, Byredo

L'Eau Kenzo Hyper Wave, Kenzo, навпаки, переносить прямо в 1996, коли парфумер Олів’є Кресп знайшов рецепт живої води: тієї, що переливається свіжими й фруктовими нотами. Версія 2020 року пахне лотосом і свіжістю водоспаду. Ніяких модних солонувато-мінеральних нот, тільки заспокійливі переливи барв і фруктів.

L'Eau Kenzo Hyper Wave, Kenzo

Eau Noire, Dior — це відьомське зілля, яке й не маскується під добропристойний нейтральний аромат. У ньому вирують ноти локриці й кави, гарно відтінені лавандою.

Eau Noire, Dior

Granada Salvia, Guerlain, — вода-алегорія. "Всі аромати сімейства Aqua Allegoria переосмислюють простоту рослинних акордів — прозорих, як вода, — кажуть у Домі. — Унаслідок народжується чудова хвиля освіжних нюансів, ніжних відтінків і гарного настрою". Granada Salvia пахне свіжо й легко, як колонь, — завдяки ноті калабрійського бергамота, і тримається довго — завдяки мускусу. Головна тема композиції — гранат, чорна смородина й цитрусові.

Aqua Allegoria Granada Salvia, Guerlain

Якщо Chloé L'Eau і вода, то та, що б’є джерелом десь у саду в диснеївської принцеси. Відчувається вологий аромат дубового моху, терпкої гіркоти грейпфрута, линуть хвилі мармеладної свіжості троянд, що обплели кам’яні огорожі. У міру інфантильний, у міру нейтральний, у міру розкішний, він ідеальний для теплих літніх днів.

Chloé L'Eau, Chloé

Популярне на VOGUE