Щоб перенестися до Італії і насолодитися семіфредо, достатньо запастися грецьким йогуртом і соковитими персиками. Здається, зараз якраз сезон цього солодкого фрукта. Розповідаємо. як приготувати італійський десерт удома за допомогою рецепта від Epicurious
Семіфредо — традиційний італійський десерт на основі сирих яєчних білків і жирних вершків. Це м'яке морозиво у форматі торта може нагадати брауні, якщо ви додасте шоколад, "Тірамісу", якщо додати кави, і "Наполеон", якщо ви зважитеся на печиво.
Проте, як і будь-яка насолода, семіфредо — не найкорисніший десерт (дивіться гід Vogue корисними десертами). Ось порада: замініть жирні вершки на густий грецький йогурт, і ви отримаєте не просто більш корисний варіант морозива, а й освіжаючий літній сніданок. Рецепт семіфредо з грецького йогурту з персиками дивіться нижче. А рецепти коктейлів з персиком і полуницею дивіться тут.
Інгредієнти:
2 стиглих персика (нарізати скибочками);
1 ¼ склянки цукрового піску;
3 великих курячих яйця (відокремити білки);
⅛ ч. л. солі;
1 склянка грецького йогурту;
3 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку;
1 склянка свіжого листя м'яти (дрібно нарізати).
Приготування:
- Дно і стінки форми для випікання викладіть харчовою плівкою так, щоб краї плівки виходили за її межі.
- Тепер готуйте персики. Нарізані персики карамелізуйте на пательні з ¼ цукру на середньому вогні. Готуйте упродовж 5 хвилин, час від часу помішуючи, поки цукор не розчиниться.
- Поки персики карамелізуются, на водяній бані збивайте яєчні білки, сіль і цукор, що залишився. Миска, в якій ви збиваєте білки, не повинна торкатися води — інакше білки згорнуться.
- Продовжуйте збивати суміш доти, поки цукор не розчиниться, а суміш не стане теплою, приблизно 2-4 хвилини. Потім зніміть суміш з водяної бані і продовжуйте збивати її з допомогою міксера. Збивайте на високій швидкості, щоб яєчна суміш збільшилася утричі і стала блискучою. Також вона повинна повністю охолонути. Весь процес займе близько 10 хвилин.
- В окремій великій мисці змішайте грецький йогурт і лимонний сік. Потім додайте м'яту. Обережно додайте повітряну суміш з яєчних білків і змішайте з йогуртом до однорідної консистенції.
- Половину отриманої суміші перелийте в підготовлену форму і добре розрівняйте її у формі за допомогою ложки.
- До йогурту, що залишився в мисці, додайте персики і добре перемішайте. Готову суміш вилийте у форму. Розрівняйте суміш за допомогою ложки і накрийте вільними краями плівки, щоб семіфредо герметично заморозилося. Залиште суміш у морозильній камері мінімум на 8 годин.
- Готове семіфредо розгорніть і, потягнувши за краї плівки, вийміть десерт з форми. Переверніть семіфредо на обробну дошку, зніміть плівку, і залиште його на 10 хвилин, щоб десерт пом'якшав.
- Наріжте семіфредо на дольки, розкладіть на тарілки і подавайте на сніданок або десерт (або їжте, коли душа забажає).