Легкий рецепт шоколадного брауні від шеф-кондитерки Ніни Метаєр
Першокласна кондитерка Ніна Метаєр поділилася з французьким Vogue своїм чарівним рецептом шоколадного брауні з горіхами. Виходить не тільки смачно, але й дуже швидко.
Ніна Метаєр. Photo: © Mathieu Salomé
Брауні з горіхами
Інгредієнти:
150 г вершкового масла;
80 г темного шоколаду;
4 яйця;
180 г коричневого цукру;
37 г борошна;
10 г порошку какао;
2 г солі;
60 г волоських горіхів;
40 г горіхів пекана.
Photo: @i_heart_eating
Приготування:
- Спочатку треба обсмажити волоські горіхи й горіхи пекан у духовці за 140 °C впродовж 20 хвилин. Це допоможе розкрити смак і аромат горіхів. Коли горіхи будуть готові, дайте їм охолонути. Потім подрібніть горіхи ножем. Ви можете використовувати фундук, мигдаль, сухофрукти. Все на ваш розсуд і смак.
- Поки горіхи запікаються, розтопіть масло й шоколад на водяній бані. Добре перемішайте їх.
- Потім відокремте білки від жовтків: білки у велику миску, а жовтки в маленьку. Змішайте коричневий цукор із жовтками. Збивайте їх так, щоб коричневий цукор почав танути в жовтках.
- Тепер змішайте розтоплені шоколад і масло із сумішшю коричневого цукру й жовтків. Далі додайте борошно, какао-порошок і, нарешті, сіль. Додайте в тісто горіхи й добре перемішайте.
- Духовку треба попередньо розігріти до 180 °C.
- Потім збийте білки до гарної пінистої текстури.
- Коли білки готові, акуратно змішайте їх із шоколадним тістом. Білки незмінно почнуть втрачати свою легку форму, тому делікатно змішуйте тісто рухом від центру вгору. Щойно суміш стане однорідною, можна заповнювати тістом форми для запікання.
- Якщо ви збираєтеся випікати брауні у формочках для мафінів, тоді заповнюйте їх за допомогою столової ложки — так отримаєте потрібний розмір порції. Не бійтеся бути щедрими.
- Випікають брауні за 180 °C впродовж 10 хвилин (якщо ви використовуєте формочки для мафінів). Оскільки не всі духовки гріють однаково, довіряйте собі. Брауні має бути готовим зовні, залишаючись трохи м’яким усередині. Якщо брауні видаватимуться трохи сирими, залиште їх ще ненадовго в духовці. Якщо через 8 хвилин ви побачите, що брауні готові, то діставайте їх.
Подання:
Зачекайте кілька хвилин, щоб брауні охололи і їх було легко й безпечно діставати з формочок (якщо ви використовуєте силіконові формочки, наприклад).
Щойно ви їх дістанете, можна пробувати.
Смачного!
Відеорецепт брауні від Ніни Метаєр можна переглянути тут.
За матеріалами vogue.fr