На Netflix вийде серіал про Енді Воргола

Netflix представить новий документальний серіал про культового художника Енді Воргола. Творцем шоу The Andy Warhol Diaries став Раян Мерфі.

image

У своєму новому проєкті The Andy Warhol Diaries ("Щоденники Енді Воргола") Netflix розповість про життя легендарного американського художника. В останні роки стримінгова платформа зажила великого успіху завдяки своїм документальним серіалам. Наприклад, справжніми гітами Netflix стали проєкти "Король тигрів" і "Руки геть від котиків! Полювання на інтернет-убивцю", а документальний фільм про Каньє Веста Jeen-Yuhs, що тільки-но вийшов, здобув визнання критиків і глядачів.

Продюсує серіал The Andy Warhol Diaries творець "Американської історії жаху" і "Голстона" Раян Мерфі. Для створення шоу використали записи зі щоденників Енді Воргола й рідкісні кадри. Це буде перший документальний проєкт про художника після прем’єри Andy Warhol's People Factory у 2008 році. У 2020-му підтвердилася інформація, що Джаред Лето зіграє Воргола в біографічному фільмі, але його досі не випустили.

Енді Воргол

Серіал The Andy Warhol Diaries ("Щоденники Енді Воргола") розповість про життя легендарного художника. Воргол швидко здобув визнання в 1960-х своїм попартом. Одні з його найпопулярніших робіт — шовкографічні картини "Банки з супом Кемпбелл" і "Диптих Мерилін". Також Воргол прославився як режисер завдяки своїм експериментальним фільмам "Емпайр" і "Дівчата з „Челсі"".

Крім публічних заяв про те, що він гей, релігійних переконань і деяких інших аспектів життя, особистість Воргола залишалася до певної міри загадковою для публіки, аж до його смерті в 1987 році. Після замаху на його життя в 1968-му подруга Воргола Пет Гекетт почала вести щоденник, занотовуючи їхні розмови. Згодом вони побачили світ як мемуари й лягли в основу серіалу Netflix. "Щоденники Енді Воргола" — один з кількох цьогорічних проєктів Мерфі для Netflix у межах масштабної п’ятирічної угоди з платформою, яка передбачає створення серіалу "Монстр: історія Джеффрі Дамера" і кількох нових спінофів "Американської історії жаху".

Прем’єра документального серіалу The Andy Warhol Diaries ("Щоденники Енді Воргола") відбудеться на Netflix 9 березня.

Популярне на VOGUE