До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З чого складається капсульний гардероб цієї осені

Незабаром похолодає, тож варто задуматися про створення модного осіннього гардероба. Щоб не гаяти багато часу, сил і грошей на складання актуальних образів, пропонуємо зібрати капсульний осінній гардероб, який стане вашою ідеальною базою і виручить у будь-якій ситуації. Найперше варто звернути увагу на поєднання речей між собою, позачасові силуети й універсальні аксесуари. Завдяки грамотно складеній капсулі ви легко зможете комбінувати окремі її елементи з новими покупками. Vogue.ua. підготував добірку з 8 головних деталей модного гардероба, з якими ви матимете стильний вигляд цієї осені.

Khaite
Тренч

Тренч – універсальний та модний елемент осіннього гардероба. Завдяки практичній довжині ви можете носити його з будь-якими речами у вашому гардеробі та грати в багатошаровість, а непромокальний та щільний матеріал захистить від несподіваного дощу й поривів вітру. Цього сезону, крім класичних тренчів з габардину, дизайнери пропонують звернути увагу на шкіряні плащі. У колекції The Row ви знайдете шкіряний тренч відтінку молочного шоколаду, у Sacai – об’ємний бежевий тренчкот, а в Burberry – переосмислену версію їхнього легендарного тренча.

Реклама
The Row
Sacai
Burberry
Мінімалістична максісукня

Цієї осені, крім популярної довжини міні, на подіумах домінує елегантна й стримана довжина максі. Ми згодні, що мініспідниця заслуговує на місце у вашому гардеробі, але радимо також придивитися до практичних довгих суконь у мінімалістичному стилі. У подібних образах можна піти як на ділову зустріч, так і використати як базовий елемент у повсякденному житті. Ви можете носити лаконічну сукню також увечері, додавши до неї кілька масивних прикрас чи ефектні туфлі, як пропонують Saint Laurent та Sportmax.

Saint Laurent
Sportmax
Ann Demeulemeester
Практична сумка

У сезоні осінь-зима 2022/2023 дизайнери підготували чимало різноманітних сумок, але ми пропонуємо звернути увагу саме на практичні моделі, які стануть у пригоді вам на щодень. Універсальна сумка для міських повсякденних образів має бути містка, зручна та практична. Радимо звернути увагу на сумку-хобо, що нагадує силует півмісяця — ця модель є найбажанішим аксесуаром серед streetstyle-інфлюенсерів. Актуальну модель ви знайдете в колекції Givenchy, Louis Vuitton та Gucci. Дівчатам, гардероб яких складається переважно з ділового стилю, радимо придбати сумку-тоут Jil Sander, а модницям, які обожнюють естетику Bottega Veneta, – новий плетений аксесуар.

Bottega Veneta
Givenchy
Jil Sander
Черевики

Крім туфель зі скошеною танкеткою, взуття на ультрависокій платформі, лоферів і ботфортів-панчіх, цієї осені варто зробити ставку на черевики, які легко подружити з джинсами й светрами, брючними костюмами, зухвалою шкірою та довгими сукнями. Модне полювання варто почати на грубі черевики Tod's зі шнурівкою, черевики-челсі на масивній підошві Ferrari та гостроносі шкіряні пари з металевими носками Jil Sander, запозичені з чоловічого гардероба.

Tod's
Jil Sander
Ferrari
Шкіряний костюм

Осінь — найкраща пора року, щоб носити шкіряні костюми, і дизайнери знають про це. З настанням холодів шкіряна спіднична або брючна двійка виручить, коли виникне питання "Що сьогодні вдягнути?". Можете сміливо наглядати собі шкіряний костюм, оскільки найближчим часом він точно не вийде з моди. Найбажаніші моделі шукайте в колекціях Khaite, No.21, Bottega Veneta та Tod's.

No.21
Khaite
Tod's
Трикотаж

Затишні в’язані речі — найкращий спосіб зарадити холодній погоді та створити водночас модний образ. Цієї осені не соромтеся загорнутися в трикотаж з ніг до голови, адже це так зручно. Придбайте подовжений светр з "косами" Ports 1961, який можна носити з мініспідницями, шкіряними штанами та джинсами. Потіште себе в’язаним гарним костюмом, наприклад з колекції Stella McCartney, або виберіть сукню, виготовлену в техніці кроше Gabriela Hearst.

Ports 1961
Stella McCartney
Gabriela Hearst
Сорочка

Сорочка — позачасовий та позасезонний елемент гардероба, а отже обов’язково має бути у вашій осінній капсулі. Носіть сорочку в образах у стилі препі зі спідницями в складку, гольфами, брогами й бомберами з університетськими нашивками, поєднуйте з байкерським стилем або міксуйте з утилітарним денімом. Приклади для натхнення шукайте в колекціях Louis Vuitton, Gucci, Coperni, Miu Miu та Christian Dior.

Louis Vuitton
Coperni
Christian Dior
Джинси

Ми плавно завершуємо нашу добірку найпотрібніших речей цієї осені денімом. Ми впевнені, що у вашому гардеробі знайдуться джинси, що ідеально сидять на фігурі, проте переконайтеся, що ваша модель досі актуальна. Для цього зверніть увагу на силует, посадку й забарвлення. Цієї осені дизайнери пропонують вибирати широкі джинси, варіанти з низькою посадкою в стилі 2000-х, джинси-карго та базовий синій денім прямого крою.

Bottega Veneta
Tibi
Isabel Marant

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.