До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нові туфлі Мері Джейн — наймодніша покупка цієї осені

З настанням осені найкращим та найулюбленішим взуттям дівчат стають туфлі. У новому сезоні дизайнери пропонують всілякі дизайни цього жіночного взуття — від туфель на скошеній танкетці до варіантів з відкритою п’ятою. Але особлива увага дісталася туфлям у стилі Мері Джейн, що відсилає до шкільної естетики. Цієї осені витончені туфлі з круглими носками, стійкими підборами й тонкими ремінцями біля щиколоток набули нового прочитання. Дизайнери вирішили скомбінувати разом інфантильність та головні модні коди нульових років — у результаті нові туфлі постали на масивній платформі та з високими підборами. У нових колекціях осінь-зима 2022/2023 бренди часто експериментували з декором, матеріалами й відтінками, а також пропонували варіанти з кількома перетинками або товстішим ремінцем біля щиколотки.

Lanvin

Перші туфлі Мері Джейн з’явилися ще в 1902 році: їх носили герої газетного коміксу Buster Brown, яких створив письменник і художник Річард Фелтон Аутколт, — власне сам Бастер Браун і його сестра Мері Джейн. Туфлі дістали свою назву саме завдяки імені сестри головного героя, яку в коміксах зображено саме в них. Класичні туфлі Мері Джейн виготовляли зазвичай із чорної або лакованої шкіри, іноді замість пряжки могла бути кнопка. Пройшло вже понад 100 років, а ці туфлі досі є джерелом натхнення для багатьох брендів. Цієї осені дизайнери інтерпретували дитячі Мері Джейн по-новому: Versace прикрасили туфлі масивною тракторною підошвою, Bottega Veneta представили варіант на захмарних підборах, а Halpern зробили ставку на туфлі з елегантним і ніжним твідом у ніжному рожевому кольорі.

Реклама
Versace
Bottega Veneta
Halpern

Нині туфлі Мері Джейн це вже не дитяче та миле взуття, яке ми бачили раніше. У новому сезоні ці туфлі — реверанс у бік гламуру й брутальності. Так, у колекції GCDS ви знайдете модель на високих підборах і платформі з масивною пряжкою, у Valentino — лаковані туфлі в модному рожевому кольорі, а в Giambattista Valli — срібну модель, декоровану глітером.

Valentino
GCDS
Elisabetta Franchi
Giambattista Valli

Vogue.ua зібрав 10 наймодніших туфель на високій платформі й підборах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.