КУПИТИ КВИТКИ

Светр у стилі ретро — головна річ сезону осінь-зима 2024/2025

Цього сезону светри, кардигани та пуловери дарують нам ностальгічне повернення в дитинство. Нинішньої осені дизайнери надають класичній вовні ретрохарактеру, вшановуючи вічний шик та елегантність. Так само, як класичні пальта 1940-х і спідниці та коктейльні сукні 1960-х, вони є святкуванням стилю, який періодично повертається в моду, і водночас — це приклад надання нового духу знайомим стилям. Vogue.ua зібрав найкрасивіші светри в стилі ретро в колекціях осінь-зима 2024/2025.

Светри з високою горловиною

Ralph Lauren
Ralph Lauren

Реклама.

Altuzarra
Altuzarra

Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger

Вовняний светр з високою горловиною приталеного чи оверсайз-крою є основою стилю "американка", тому не дивно, що цього сезону його особливо охоче використовували дизайнери, які демонстрували свої колекції під час Тижня моди в Нью-Йорку. Однак замість того, щоб стилізувати такий светр із джинсами та челсі чи в стилі après-ski, американці пропонують носити його зі спідницею. Ralph Lauren переосмислили естетику Western та поєднали бежеві светри з високою горловиною із атласною спідницею та поясом із масивною пряжкою, а Tommy Hilfiger та Altuzarra – з плісированими спідницями та класичними шкіряними ботильйонами.

Светри та кардигани з візерунками

Chanel
Chanel

No.21
No.21

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Наймоднішою альтернативою жакету в цьому сезоні будуть кардигани – однотонні чи з малюнком, приталеного або оверсай-крою, різних кольорів. Водночас светри з круглим вирізом з ретро-візерунком є ключовим елементом капсульного гардероба. Усі вони пасують до більшості спідниць і штанів і легко поєднуються з модними аксесуарами, як-от замшеві чоботи чи бордова сумка. Мінімалісти можуть носити їх, як на показі Bottega Veneta, з ідеально скроєними штанами та місткою сумкою, а любительки класики знайдуть натхнення в колекції Chanel, де светри та кардигани поєднувалися з вовняними спідницями та ретроприкрасами.

Жилетки з чоловічого плеча

Loewe
Loewe

Prada
Prada

Чоловіча мода може бути невичерпним джерелом натхнення. Серед багатьох пропозицій з подіумів дві особливо привернули нашу увагу. У першому варіанті Джонатан Андерсон у своїй колекції для Loewe пропонує носити вовняний жилет в андрогінному образі з широкими штанами, сорочкою та краваткою. У другому Міучча Прада і Раф Сімонс поєднали жилет зі спідницею-олівець довжини міді і приталеною смугастою сорочкою.

За матеріалами Vogue.pl.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.