До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль ґік-шик офіційно повернувся

У березні 2023 року Міучча Прада знову змінила хід жіночої моди. Занадто довго її мікроспідниці та светри, що оголювали живіт, поширювалися в модних редакційних статтях та на сторінках Instagram-блогерів. Це був останній подих відродження Y2K, і от нарешті цикл популярності естетики закінчився. І ось Міучча знову зробила радикальний крок й представила в колекції Miu Miu осінь-зима 2023/2024 одяг для бібліотекарів і виснажених академіків — моделі дефілювали в овальних окулярах, спідницях до колін і грубих брогах.

Сідні Суїні
Сідні Суїні

Реклама

Протягом десятиліть головною темою творчості сеньйори Пради було перетворення "потворного" на щось "прекрасне". І ви могли помітити відголоски цієї колекції Miu Miu майже скрізь, ще до того, як почули про так звану естетику "офісної сирени": модні інфлюенсери масово створювали контент в окулярах для зору, культова оправа нульових Bayonetta стала головним аксесуаром у сексуальних фотосесіях. Невдовзі Джулія Фокс почала носити окуляри під час прогулянок, а вже в лютому та березні 2024 року Кая Гербер, Гантер Шафер і Сідні Суїні були помічені у власних оправах.

Гантер Шафер на показі Prada осінь-зима 2024/2025
Гантер Шафер на показі Prada осінь-зима 2024/2025

Варто зауважити, що попкультура не стільки любить справжніх ботанів, як "ґіків" — і, безумовно, допомагає те, що знаменитості, які опановують ґік-шик, — люди багаті, відомі та традиційно привабливі. Однак загалом це вдалий розвиток подій: Міучча Прада розуміє, що є певна романтика в тому, щоб одягати окуляри для зору і додавати образу певної інтелігентності та вишуканості. Зрештою, цей стиль недаремно називають "ґік-шиком".

Кайя Гербер під час баскетбольного матчу
Кайя Гербер під час баскетбольного матчу "Лос-Анджелес Лейкерс" і "Сан-Антоніо Сперс"

За матеріалом vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.