До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Гантер Шафер — зірку фільму "Голодні ігри"

24-річна Гантер Шафер — зірка нової стрічки "Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій" та червоних хідників, а також модель та ЛГБТ-активістка. Розповідаємо, що потрібно знати про одну з найперспективніших акторок нового покоління.

Гантер Шафер
Гантер Шафер

Світ заговорив про Гантер Шафер у 2019 році, коли вона дебютувала у серіалі "Ейфорія", де зіграла трансгендерну дівчину Джулс, подругу головної героїні Ру (Зендая). Образ Джулс вважається однією з найглибших рефлексій щодо трансгендерних людей на телебаченні. Зокрема, у серіалі показано, як у дитинстві Джулс боролася з депресією і мати примусово відправила її до психіатричної лікарні, що зрештою призвело до спроби самогубства; як вона закохувалася в чоловіків та почувалася самотньою; та як зрештою знайшла себе. В основі сценарію — особиста історія Гантер Шафер.

"Ейфорія"
"Ейфорія"

Шафер народилася 1998 року у Північній Кароліні в родині пастора, а власну гендерну ідентичність почала усвідомлювати ще в школі. У 9 класі Гантер офіційно поставили діагноз "гендерна дисфорія". Батьки підтримали Гантер у цьому, тож у 16 років, після відвідування психолога та терапевта, вона почала гормональну терапію. Паралельно Шафер стала відома у Північній Кароліні як одна з найпалкіших активісток — в 2017 році журнал Teen Vogue включив Шафер до списку "21 до 21" за її активність проти закону HB2 проти ЛГБТ.

Реклама

В інтерв'ю музиканту Arca для V Magazine Гантер зізналася, що не одразу була готова оприлюднити через "Ейфорію" досвід свого переходу. "Спочатку це здавалося не дуже природним. Частина переживання того досвіду полягала в тому, щоб пройти через лайно. Мені хотілося просто забути все. Я так багато працювала над собою і була така рада вибратися з Північної Кароліни, що, здається, ніколи не озиралася на цей досвід".

"Ейфорія"
"Ейфорія"

У 2017 році вона закінчила програму High School Visual Arts в University of North Carolina School of Arts та переїхала у Нью-Йорк. Там Шафер відправила свої фото в агенцію Elite Model та миттєво підписала з ними контракт. Сьогодні в біографії 24-річної дівчини — покази Prada, Dior, Gucci, Rick Owens, Helmut Lang, Tommy Hilfiger, Thierry Mugler, Maison Margiela, Marc Jacobs та десятки інших. Вона зізнається, що не планувала затримуватися в модельному бізнесі, адже сприймала це спочатку як просто спосіб заробити грошей — проте почувалася мисткинею. "Моїм початковим планом були заняття моделінгом для підтримки мого візуального мистецтва. У той момент я подумала: "Я хотіла би заробляти гроші на своєму мистецтві, тому що це все, що я хочу робити". Але потім мене захопили акторська гра і модельний бізнес".

"Голодні ігри"
"Голодні ігри"

В інстаграм акторки — майже 7 мільйонів підписників: із ними вона ділиться не тільки кадрами з кожних знімань, але й улюбленим мистецтвом та особистими рефлексіями. Для Шафер інстаграм — можливість розповідати про власний непростий досвід, але вона зауважує, що це нереальний світ і ставитися до нього варто саме так. "Я весь час думаю про це, тому що це сюрреалістичний простір, і нещодавно мені довелося відійти від нього на певну дистанцію. Але я визнаю, що це інструмент, і потужний. З іншого боку, це дивно, як ви можете прокручувати стрічку та бачити селфі та цуценят, а потім — смерть і насильство, і як вони можуть існувати поруч одне з одним. Я думаю, нам варто бути обережними з соцмережами ."

Хоча Хантер не називає себе моделлю, надаючи перевагу поняттю "мисткиня", сьогодні вона — справді одна з найзатребуваніших моделей. З її останніх колаборацій — знімання для рекламної кампанії нового аромату Angel Elixir Mugler, де Шафер в образі космічного янгола літає всесвітом у фантастичній сукні Mugler; та кампейн Prada весна-літо 2023, де разом із нею знявся Венсан Кассель. Віднедавна Гантер Шафер — амбасадорка дому Prada.

Новий кінопроєкт Шафер — стрічка "Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій", де дівчина грає дизайнерку Тигрис Сноу, стилістку Ігор і пізніше союзницю Кітніс Евердін. Гантер часто говорить, що мода для неї — спосіб виразити власне уявлення про красу. І саме це вона робить на червоних хідниках під час промотуру фільму. На берлінській прем'єрі вона з’явилась у сукні Schiaparelli haute couture. Плетена сукня була вкрита пластинами, розписаними вручну, які створювали враження мозаїки, і прикрашена стразами.

Гантер Шафер в Schiaparelli haute cauture
Гантер Шафер в Schiaparelli haute cauture

На лондонській прем’єрі "Голодних ігор" Шафер була вбрана в костюм, що став інтерпретацією образу з весняної колекції Prada 2009 року. Це бюстгальтер на бретельках з болеро в тон і довга спідниця, прикрашена чорними бантами. Іще один яскравий образ акторки в межах промотуру "Голодних ігор" — жакардове пальто Maison Margiela кольору лимонного крему. За стиль акторки відповідає Дара Аллен, директорка моди журналу Interview.

Гантер шафер в Prada
Гантер шафер в Prada

Стрічка "Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій" виходить в український прокат 17 листопада. Гантер Шафер також знялася у фільмі жахів "Зозуля", який мав вийти цієї зими.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.