До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Що потрібно знати про Тиждень моди в Копенгагені сезону весна-літо 2025

Тиждень моди в Копенгагені, присвячений сезону весна-літо 2025, стартує вже сьогодні. Безліч нових дизайнерів, українські імена, нові презентації і зміна формату: vogue.ua зібрав усе, що потрібно знати про амбітний Копенгагенський тиждень моди, що пройде в столиці Данії з 5 по 9 серпня.

Розклад

Поряд зі звичайним форматом подіумних показів CPHFW тепер вітає презентації брендів у своєму офіційному розкладі. Новий уніфікований підхід впроваджується з надією запропонувати більш виразну та динамічну пропозицію як дизайнерам, так і гостям— щоб ще більше зміцнити позицію CPHFW як одного з провідних Тижнів моди у всьому світі. Разом із локальними брендами, які вже здобули славу на світовій арені, як-от Ganni, Stine Goya, Helmstedt, A. Roege Hove та Berner Kühl, цього сезону можна буде побачити спільну презентацію українських дизайнерів Support Ukrainian Fashion, запроваджену Ukrainian Fashion Week. J’amemme, Katerina Kvit, Omelia, Plngns та Sidletskiy презентують свої новітні колекції, темою яких буде Асканія-Нова, один із найстаріших біосферних заповідників на планеті та найбільша заповідна степова територія в Європі, яка зараз страждає від окупації та російської військової діяльності.

Реклама

J’amemme
J’amemme

Katerina Kvit
Katerina Kvit

Окрім цього, свою колекцію презентують TG Botanical, які вже не вперше представлені в межах офіційного розкладу Тижня моди в Копенгагені. 8 серпня бренд представить нову лінійку в інтимній атмосфері літнього саду.

TG Botanical
TG Botanical

Локації

Тиждень моди в Копенгагені настільки добре використовує місто, що саме воно стало головною дійовою особою всіх подій. Натхнені цим спортивним літом і тим, як спорт об’єднує людей, Baum und Pferdgarten співпрацюють з копенгагенським футбольним клубом B.93, щоб показати нову колекцію на стадіоні Østerbro. Skall Studio повернуться до саду, а Alectra Rothschild/Masculina покажуть нову лінійку просто неба в індустріальному середовищі.

Показ Skall Studio, весна-літо 2024
Показ Skall Studio, весна-літо 2024

Несподівані камео

Минулого року Паоліна Руссо та Люсіль Гілмард приїхали до Данії як переможці Zalando Visionary Award. Цього сезону можна очікувати на Шинейда О’Двайера, ірландського дизайнера, який зосереджується на гендерній інклюзивності. З Лондона за підтримки ініціативи One to Watch прибуде Сол Гансдоттір, ісландський дизайнер, який запланував мультимедійну презентацію. Жоао Марашін, перший бразильський півфіналіст LVMH Prize, також представить свою колекцію в Данії. Відомий своїми принтами та особливою обробкою тканин, Марашін обрав величезний копенгагенський скейтпарк місцем для показу лінійки, яку він описує як "поєднання пошиття із складними виробами ручної роботи у виразно вуличному стилі".

Sinéad O’Dwyer
Sinéad O’Dwyer

Різноманітні співпраці

Дух співпраці є однією з визначальних характеристик скандинавської моди. Як повідомив Люк Лейтч Vogue Business, A$AP Nast буде стилізувати дебютну колекцію Астрід Андерсен для Stel, Ніклас Сковгаард продовжить співпрацю з Бріттом Лібергом, а для нової колекції Yours Truly by Peter Jensen, запущеного у 2020 році, дизайнер залучив незрівнянну ілюстраторку, дизайнерку та колишню співавторку Louis Vuitton Джулі Верховен та її подругу, фотографку Енні Коллінг.

Повернення (di)vision і Jade Cropper

(di)vision влаштували один із найпопулярніших моментів CPHFW сезону осінь-зима 2023/2024 (той трюк зі скатертиною), а потім змусив публіку "зголодніти" більше, оскільки вони відійшли від офіційного розкладу на два сезони. Тепер очікування закінчилося, оскільки данський бренд повертається додому. Окрім (di)vision, шведський бренд Jade Cropper, який має сестер Гадід серед своїх шанувальників, також зробить камбек, повернувши свої експериментальні дизайни до столиці Данії.

(di)vision
(di)vision

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.