До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Обʼємні рукави — впізнаваний тренд сезону весна-літо 2023

Рукави, які, певно, будуть найактуальнішими в наступному сезоні, мають дуже специфічну форму, що обіцяє стати одним з неминучих трендів весни-літа 2023. Замість закінчуватися манжетою, яка обіймає зап’ясток, як це здебільшого може бути, дизайнери пропонують рукав, що розширюється від передпліччя, як, наприклад, у Elie Saab. Ashlyn показали одяг, що відсилає до воланів романтичних блуз у стилі XIX століття, які можна поєднувати з чорними штанами. А Marques'Almeida зосереджуються на трикотажних сукнях і топах з характерними рукавами, які грають барвистими кольорами, як-от чорний і рожевий або білий і жовтий.

Elie Saab
Elie Saab

Реклама

Ashlyn
Ashlyn

Marques'Almeida
Marques'Almeida

З огляду на цю деталь, представлену на подіумі, важко не перенестися уявою до іспанської культури, що багато разів надихала дизайнерів і з’являлася на сторінках модних журналів. Так, у квітні 1966 року Vogue зібрав кілька весняних пропозицій серед іспанських колекцій, які закарбував фотограф Генрі Кларк. У XX столітті він зобразив досить схожий образ від Pedro Rovira.

Сукня з органзи, Pedro Rovira, 1966
Сукня з органзи, Pedro Rovira, 1966

У колекціях весна-літо 2023 є еталон рукавів характерної сукні фламенко. Proenza Schouler — один з брендів, який перетворив обʼємні рукави на абсолютних головних героїв своєї нової лінійки. Вони знайшли місце на сукнях з асиметричними деталями, а також — у стриманіших версіях, як-от дворівневі торочки або мереживні дизайни. У такий спосіб фірма відсвяткувала своє 20-річчя, вшановуючи латинське коріння принаймні одного зі своїх дизайнерів, Лазаро Ернандеса.

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Schiaparelli показали у своїй колекції сукню в стилі сорочки з обʼємними рукавами до манжетів. Пропозиції Rochas містили гофрований декор на рукавах, створених із застосуванням контрастних тканин і принтів. Захоплення іспанською культурою — окрема історія, яка час від часу з’являється на подіумі. Згідно з трендами, 2023 рік ніби йде цим шляхом, просоченим певним фольклорним духом.

Rochas
Rochas

Schiaparelli
Schiaparelli

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.