До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Об'ємні квіти — помітний тренд сезону весна-літо 2023

В середині нульових тканинні квіти викликали справжній фурор звісно, не без допомоги Керрі Бредшоу. У першому фільмі "Секс і місто" квіткові брошки прикрашали її ніжні сукні та звичайні майки. Зараз, 20 років по тому, об'ємні квіти не зменшують присутності у модних гардеробах, а дизайнери так само продовжують використовувати їх як головний декоративний елемент своїх образів.

Сара Джессіка Паркер
Сара Джессіка Паркер
ʼ

Реклама

Сара Джессіка Паркер
Сара Джессіка Паркер

Десять років тому об'ємні квіти сприймалися радше як символ аматорської кастомізації, ніж як справжній модний аксесуар. Але захоплення світу моди стилем Керрі Бредшоу завжди викликало інтерес. Зрештою, вона саме той персонаж, який здатен зробити привабливою буквально будь-яку річ не лише туфлі Manolo Blahnik Mary Jane і сумки Fendi Baguette, а й гольфи та бандани. Керрі носила квіти як чокер, пришпилювала їх до хутряних пальт, білих жилетів і асиметричних мінісуконь. Вона гуляла в них і вулицями Парижа у серіалі "І просто так...", який вийшов у 2021 році.

Prada
Prada

Saks Potts
Saks Potts

Історично квіткові аксесуари пов'язані із традицією американських підлітків прикрашати ними свої образи на випускний вечір. Зараз квіти перебувають на піку своєї нової популярності. Під час показів сезону весна-літо 2023 на подіумах красувалися не лише квіткові принти: 3D-троянди розцвіли на кардиганах і блузах, об’ємних спідницях і сукнях. Головними героями своїх колекцій об'ємні квіти зробили Prada, Dries Van Noten, Bottega Veneta, Saks Potts, The Garment, Chopova Lowena, Commission і Collina Strada.

Chopova Lowena
Chopova Lowena

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Міучча Прада, завзята прихильниця таких декоративних елементів, створила шовкові троянди, які розквітли на скромних кардиганах та сукнях. Commission же, у фірмовому стилі культового бренду, взяли типові романтичні модні елементи, як-от рюші та тканинні квіти, і поєднали їх із темним макіяжем і гострим, мов бритва, кроєм.

Кайлі Дженнер
Кайлі Дженнер

It-girls також можуть запропонувати кілька підказок, як зробити цей тренд свіжим. Для своєї першої після пологів появи на червоній доріжці у квітні 2022 року Кайлі Дженнер обрала сукню від Coperni, прикрашену квітами з латексу. Белла Гадід одягла джинсовий корсет, мініспідницю та квіткову брошку в стилі Y2K від в’єтнамського лейбла Fancì Club, тоді як Гейлі Бібер нещодавно обрала чорну версію коктейльної сукні від бренду White.

Белла Гадід
Белла Гадід

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.