До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому тренд на стирчасті стринги стає дедалі популярнішим

Стринги, що визирають з-під одягу, або, як їх прозвали в Інтернеті, "китовий хвіст", стають дедалі популярнішим трендом. Люди повсюдно намагаються вирішити: показувати свої трусики — це несмак чи сміливий, провокаційний та модний крок. Попри те, що стринги — це дуже маленький предмет одягу, він, безумовно, викликає багато розбіжностей у суспільстві.

Versace Menswear весна-лето 2020Versace Menswear весна-літо 2020

Глобальна дискусія з приводу стирчастих стрингів розгорнулася в TikTok. Користувачі соціальної мережі відчувають цілий спектр емоцій щодо тренду: деякі люди насміхаються над ним, деякі відчувають ностальгію або жах, інші розповідають про те, як його стилізувати. У будь-якому разі гештег #whaletail натепер переглянули понад 50 мільйонів разів.

Реклама
Пэрис Хилтон, 2001Періс Гілтон, 2001
Хэлли Берри на MTV Movie Awards, 2000Геллі Беррі на MTV Movie Awards, 2000

Так звані китові хвости досягли піку популярності в 1990-х — на початку 2000-х. Неприкрите спіднє стало незмінним атрибутом представників попкультури: від Крістіни Агілери до Брітні Спірс. А найяскравішим моментом зі стирчастими стрингами справедливо можна вважати вихід Джилліан Андерсон у сукні з відкритою аж до трусиків спиною на вечірку Vanity Fair 2001 року.

Джиллиан Андерсон на на вечеринке Vanity Fair, 2001Джилліан Андерсон на вечірці Vanity Fair, 2001

Сьогодні цей тренд відроджують не тільки модниці, а й бренди. Кілька стирчастих стрингів можна було побачити в колекції Метью Вільямса для Givenchy. У чоловічому шоу Versace весна-літо 2020 Белла Гадід дефілювала в ідеальному дискокостюмі, з-під якого визирали стринги. Nensi Dojaka і Miaou по-своєму інтерпретують цю тенденцію. Модна інфлюенсерка Камілла Шар’єр одягнула зелену сукню Nensi Dojaka на церемонію вручення British Fashion Awards у 2021 році. Пікантною деталлю образу став "китовий хвіст".

Фото: @camillecharriere
Фото: @miaou

Можливо, цей тренд — невіддільна частина всюдисущої ностальгії за естетикою 1990-х і Y2K. А можливо, це справжнісінька провокація і виклик суспільству. У будь-якому разі стирчасті з-під одягу стринги або їхня імітація привертають до себе увагу. У цьому, мабуть, і весь сенс.

Хейли Бибер на Met Gala 2019Гейлі Бібер на Met Gala 2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.