До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші мініспідниці в колекціях весна-літо 2023

Незважаючи на те що цього сезону довжина максі панує на модних подіумах, прощатися з короткими спідницями, натхненими нульовими, не варто. У колекціях дизайнерів весна-літо 2023 ми бачили широкий вибір мініспідниць — від варіантів зі штучної шкіри та міського деніму до романтичних моделей з квітковим принтом та спідниць, сплетених гачком. Давайте поглянемо на найкращі з них.

Courreges
Courreges

Реклама

Мініспідниця вперше набула популярності у 1960-х роках завдяки дизайнерці Мері Куант. Зрозуміло, що тоді ця спідниця не була настільки короткою, але це вже був виклик суспільству. Протягом років спідниця вкорочувалась поступово, поки не досягла апогею своєї довжини, названого "міні" — це було у 2000-х роках. Укорочена мінімум удвічі, як зверху, так і знизу, на перший план вийшла мініспідниця з низькою посадкою. У новому сезоні весна-літо 2023 цей тренд є досі актуальним. Dion Lee продемонстрували коротку джинсову спідницю зі складками, яка ледве трималась на стегнах, Versace зробили ставку на шкіряну модель у total-leather образі, а Miu Miu показали найкоротшу спідницю на подіумі, яка була декорована накладними кишенями.

Versace
Versace

Miu Miu
Miu Miu

Missoni
Missoni

Diesel
Diesel

Пам'ятаєте, ми розповідали вам про сміливий тренд на спідниці-пояси, які прикрасили колекції осінь-зима 2022/2023? Якщо взимку носити подібний елемент гардероба було не по погоді, то зараз саме час приміряти цю екстремальну тенденцію. За наймоднішими спідницями-поясами зазирніть до Diesel — там ви знайдете як ультракороткі спідниці, так і подовжені моделі, що ніжно обіймають стегна.

Dion Lee
Dion Lee

Blumarine
Blumarine

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Помилкою буде вважати, що довжина міні недоречна в діловому стилі. Подивіться, як її обіграли Ferragamo, додавши строгий жакет, рукавички в тон, капронові колготки та лакові туфлі з гострим носком. Свою версію спідничного костюма показали також Michael Kors Collection, де мінімалістична мініспідниця нейтрального відтінку потоваришувала з класичним жакетом, поясом із великою пряжкою у стилі нульових та шовковою блузою.

Ferragamo
Ferragamo

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Giambattista Valli
Giambattista Valli

Vogue.ua зібрав наймодніші мініспідниці цього сезону — від ультракоротких моделей Miu Miu з накладними кишенями до більш практичних варіантів з деніму Dodo Bar Or і Courrèges.

MIU MIU
MIU MIU
AMI PARIS
AMI PARIS
COUREGGES
COUREGGES
BLUMARINE
BLUMARINE
LOUISA BALLOU
LOUISA BALLOU
REFORMATION
REFORMATION
DODO BAR OR
DODO BAR OR
GAUGE81
GAUGE81
KNWLS
KNWLS
DION LEE
DION LEE
REMAIN
REMAIN
ALEXANDRE VAUTHIER
ALEXANDRE VAUTHIER
AYA MUSE
AYA MUSE

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.