До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спідниця-пояс — модний тренд у колекціях осінь-зима 2022/2023

Естетика Y2K останні кілька сезонів голосно заявляє про себе в колекціях дизайнерів. Бренди пропонують вибирати джинси з низькою посадкою, кроп-топи на ледь помітних застібках, великі ремені, блискучі сукні, мереживні боді в парі з камуфляжними штанами-карго, а також мініспідниці. Останні вперше знову з’явилися в колекції Miu Miu весна-літо 2022. Моделі вийшли на подіум в укорочених білих сорочках на ґудзиках і темно-синіх светрах у поєднанні з мікроспідницями, які були трохи ширші за ремені, що їх утримують. Відтоді образ, який створила Міучча Прада, розійшовся серед знаменитостей: Гейлі Бібер, Гантер Шафер, Белла Гадід, Емілі Ратаковскі потрапили в об’єктиви фотокамер у коротких спідницях бренду, а дизайнери вирішили піти далі й популяризувати екстремальну довжину, ностальгуючи за нульовими роками.

Diesel

У новому сезоні осінь-зима 2022/2023 мініспідниці стали ще коротшими й походять на широкі ремені, які в 1980-х модниці носили на талії. Тепер бренди пропонують прикрашати стегна мікроспідницями, що являють собою маленькі смужки тканини — від деніму до лакованої шкіри. Так, креативний директор Diesel Глен Мартенс своєю другою колекцією для бренду зміг здивувати модниць. Дизайнер досліджував сучасний підхід до моди Y2K, де головним елементом його осінньої колекції стали спідниці-пояси. Від шкіряної версії чорного, вишнево-червоного та шоколадного кольорів, прикрашеної величезним логотипом бренду, до драматичного джинсового варіанта з прорізами — ці спідниці настільки крихітні, що їх можуть носити лише найсміливіші модниці.

Реклама
Miu Miu
Blumarine

За останні кілька років ми впевнено можемо сказати, що обмежити себе від гламурної естетики нульових навряд чи вийде. Тренд на мікродовжину неминучий, а отже його треба прийняти. Цієї осені пропонуємо полюбити сміливі мікроспідниці, які з’явилися в колекціях багатьох брендів. Так, Miu Miu показали тенісну спідницю крихітного розміру, Couregges запропонували шкіряний варіант, натхнений образами із серіалу "Ейфорія", LaQuan Smith зробили ставку на пухнастий варіант, а Blumarine продемонстрували лаковану спідницю-пояс із вбудованими стрингами.

LaQuan Smith
Couregges
Ester Manas
Dion Lee
Off-White
Coperni

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.