До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картата сорочка – головна річ прийдешньої весни

Картата сорочка тріумфально повернулася. Популяризований такими зірками, як Джонні Депп, найбільш своєрідний предмет гардероба у стилі ґранж 1990-х повернувся на сцену у 2023-му, поєднавши розкіш 1980-х із претензійним підходом ретростилю.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Реклама

З великим поверненням трендів 1990-х і естетики Y2K не дивно, що деякі з речей тих епох непомітно інтегруються в сучасний гардероб: мікроспідниці, ковбойські чоботи та сукні-комбінації — тому приклади. Картаті сорочки були оновлені такими брендами та дизайнерами, як-от Матьє Блазі, що переосмислив їх за допомогою шкіряного дизайну trompe l'oeil у колекції Bottega Veneta весна-літо 2023.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Martine Rose
Martine Rose

Цього сезону сорочка також повернулася на подіуми Martine Rose та Egonlab. Лондонський дизайнер перетворив її на куртку великого розміру, тоді як молодий французький лейбл вирішив відновити ґранж у своїх силуетах. У Maison Margiela Джон Гальяно доповнив кілька образів картатими принтами як данину пам’яті Вів’єн Вествуд, іконі панку, яка померла 29 грудня 2022 року.

Egonlab
Egonlab

Текст: Alexandre Marain

За матеріалами vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.