До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Із чого складається капсульний весняний гардероб 2021

Складання універсального гардероба на щодень — прийом, який полегшить ранкові збори й точно допоможе не витратити зайвого. Цієї весни радимо звернути увагу на широкі джинси, сукню з квітчастим принтом, бралет, шкіряну куртку, брючний костюм розслабленого крою та маскулінну сорочку. Зі взуття ліпше за все вибрати базові білі кросівки й елегантні туфлі-слінгбеки, серед безлічі сумок сьогодні актуальні "багети" і, головне, не забудьте про прикраси. Vogue.ua зібрав 10 обов’язкових елементів капсульного весняного гардероба у 2021 році.

Drome
Широкі джинси

Джинси — найуніверсальніша та позасезонна річ. Вони мають чудовий вигляд як у повсякденних образах з кросівками або лоферами, так і у вечірніх ансамблях у парі з туфлями. Цієї весни модні подіуми заполонили широкі джинси, які вже почали демонструвати головні streetstyle-зірки у своїх образах. Серед колекцій дизайнерів весна-літо 2021 модні джинси з’явилися у Victoria Beckham — розслаблені пари в стилі печворку, блакитні джинси з помітним переднім швом запропонували Chloe, а широку модель синього відтінку — Christian Dior.

Реклама
Victoria Beckham
Chloe
Christian Dior
Квітчаста сукня

З настанням тепла хочеться приміряти одяг яскравішого забарвлення й наповнювати свій гардероб рослинними візерунками. Із цим завданням найкраще впораються квітчасті сукні, які уособлюють настання довгоочікуваної весни і є потрібним елементом капсульного весняного гардероба. Цього сезону флористичну сукню полюбить кожна дівчина, адже в колекціях брендів представлені варіанти на будь-який смак. Ulla Johnson запропонували романтичні образи з ніжними шлярками, Michael Kors Collection показали сукню-туніку з польовими візерунками, які ніби перемістилися з бабусиного саду, а Valentino рекомендують напівпрозорі вбрання з великими бутонами.

Ulla Johnson
Michael Kors Collection
Valentino
Білі кросівки

Якщо раніше кросівки носили тільки в парі зі спортивними костюмами, то сьогодні вони легко поєднуються з романтичними сукнями, діловими ансамблями й ошатними спідницями. Щоб зробити правильний вибір у новому сезоні й купити універсальну пару на щодень, варто придивитися до білих кросівок. Наймодніші пари показав Еді Сліман у колекції Celine весна-літо 2021 — високі кросівки в стилі гіп-гопу. Не менш практичні моделі можна побачити в колекціях Iceberg і Loewe. Докладніше про те, як носити спортивні речі, ми розповідали тут.

Celine
Iceberg
Loewe
Бралети

Якщо вибираєте, який топ купити в новому сезоні, то передусім варто звернути увагу на бралети. Вся річ у тім, що вкорочені топи з трикотажу, атласу або бавовни, подібні до спідньої білизни або спортивних бра, легко впишуться в стиль будь-якої дівчини. Їх можна носити в парі з лляними штанами або спідницями, надихнувшись колекцією Jacquemus, одягати поверх квітчастої сукні за прикладом Jason Wu або поєднувати з брючним костюмом, як це роблять Alberta Ferretti.

Jacquemus
Jason Wu
Alberta Ferretti
Сумка-багет

Модна сумка — одне з найдорожчих і капітальних вкладень у гардеробі, а отже вона має не тільки подобатися зовні, бути актуальною не один сезон, а й доповнювати улюблені образи. Цієї весни пропонуємо вибрати сумку-багет, яка повернулася до нас прямо з кінця 1990-х. Тоді Сильвія Вентуріні-Фенді випустила сумку Fendi Baguette, що згодом стала культовим аксесуаром і найпопулярнішою моделлю серед знаменитостей. Її носили такі дівчата, як Сара Джессіка Паркер у серіалі "Секс і місто", Наомі Кемпбелл і Мадонна. Сьогодні легендарна сумка в трохи переосмисленому дизайні переживає своє друге народження, прикрашаючи гардероби багатьох модниць, серед яких Белла Гадід, Леоні Ганне та Ірина Шейк.

Fendi
Miu Miu
Coperni
Розслаблені брючні костюми

Цієї весни все створено для зручності, тому навіть брючні костюми набули розслабленого крою та м’яких форм. Тепер ходити на ділові зустрічі можна комфортно й стильно водночас. Вибирайте світло-сірий брючний костюм Sportmax, що складається з двобортного блейзера та широких штанів, персиковий монохромний образ Max Mara або шовкову двійку відтінку блакитного неба Boss.

Sportmax
Max Mara
Boss
Туфлі-слінгбеки

Прикрасити свій весняний гардероб і додати святкового настрою можна за допомогою гарної пари туфель. Найпопулярніші нового сезону — туфлі з відкритою п’ятою, які ще називають слінгбеками. Дизайнери переосмислили знакову модель 1950-х й унаслідок на модних подіумах з’явилися привабливі пари. Prada випустили туфлі найрізноманітніших пастельних відтінків з відкритою п’ятою на мініатюрних підборах, Valentino прикрасили слінгбеки масивними шипами, а Saint Laurent показали сексуальні туфлі на високих підборах з металевим носком.

Prada
Valentino
Saint Laurent
Шкіряна куртка

Квітень — ідеальний місяць, щоб придбати модну шкіряну куртку. Зверніть увагу куртки-косухи, шкіряні бомбери й укорочені варіанти — кожна з курток слугуватиме вам не один сезон і легко доповнить капсульний весняний гардероб. Одягайте шкіряну куртку із сукнями флористичного принту, з джинсами й кросівками та поверх сексуальних топів для вечірнього виходу. Наші лідери представлені в колекціях: Celine, Louis Vuitton і Chanel.

Celine
Chanel
Louis Vuitton
Маскулінна сорочка

Найпопулярніша сорочка цієї весни має такий вигляд: маскулінний крій, спущена лінія плеча й довгі вільні рукави. Така модель матиме стильний вигляд як у міському образі, так і замість туніки біля моря. Чи це сорочка яскраво-рожевого кольору, як у Valentino, чи подовжена біла модель зі стійкою, як у Schiaparelli, або картатий варіант на щодень, як у Balenciaga, — справа смаку, однак кожна з них вдало доповнить ваш капсульний весняний гардероб. Єдине правило, яке потрібно запам’ятати, — у сорочці маєте почуватися вільно.

Valentino
Balenciaga
Schiaparelli
Акцентні прикраси

Завершальним штрихом у кожному образі є правильні прикраси. Цієї весни радимо витратити бюджет на акцентні сережки, ефектні браслети й масивні кольє, які додадуть модних штрихів образу. У колекції Louis Vuitton ви зможете знайти намисто з великих ланок на щодень, у Sportmax є браслети у вигляді довгих тонких манжетів з великими кулями, а в Acne Studios — сережки на взір жмаканої фольги.

Louis Vuitton
Sportmax
Acne Studios

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.