До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими сукнями сезону весна-літо 2021

Сукні — улюблений елемент у гардеробі багатьох модниць. З року в рік дизайнери експериментують з новими фасонами, стилями й колірними рішеннями та пропонують різноманітні варіанти. У сезоні весна-літо 2021 в центрі уваги опинилися романтичні сукні, всипані квітковими бутонами й прикрашені низками шлярок, сексуальні варіанти, серед яких напівпрозорі фактури, моделі на тонких шлейках, сукні з несподіваними вирізами або акцент на лінії бра. Крім того, повернулися знакові елементи різних десятиліть: довжина міні, яку так любили модниці в нульових, об’ємні плечі з 1980-х і бохо-шик, який обожнювали дівчата в 1970-х. Для прихильниць мінімалізму знайдуться лаконічні однотонні сукні, а сміливі модниці можуть приміряти сітчасті сукні. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими сукнями сезону весна-літо 2021.

Jacquemus
Квітчастий принт

З настанням тепла хочеться наповнити свій гардероб всілякими квітчастими сукнями. Цієї весни є така можливість, адже в колекціях брендів дуже багато суконь з флористичним орнаментом — від великих бутонів до дрібного польового розсипу. Valentino представили цього сезону серію напівпрозорих квітастих суконь, які точно оцінять романтичні та чуттєві натури. Jason Wu показали практичніший варіант повсякденної сукні з польовим візерунком — дизайнер радить носити його в парі з трикотажним бралетом поверх сукні. Тим часом у колекції Carolina Herrera зробили ставку на драматизм і представили чорні сукні із червоними бутонами тюльпанів.

Реклама
Valentino
Jason Wu
Carolina Herrera
Довжина міні

Довжина міні підкорила модні подіуми цього сезону. Дизайнери масово вшанували епоху нульових і вкоротили спідниці й сукні. Miu Miu запропонували милу сукню з бантом трохи вище талії, Giambattista Valli показали екстремально коротку сукню в техніці кроше, а David Koma зробили ставку на спокусливе біле міні, яке згодиться для гучних вечірок з настанням тепла.

Miu Miu
David Koma
Giambattista Valli
Тонкі шлейки

Сукня з тонкими шлейками — один з найсексуальніших трендів цього сезону. Вишукані бретельки, тонкі поперечки та шлейки підкреслюють тендітність і витонченість жіночої фігури. Досить лише поглянути на колекцію Jacquemus і відразу виникає бажання придбати собі все вбрання на тонких бретельках, наприклад цю чорну сукню з трикотажу. У колекції Victoria Beckham вишукані бретельки — єдине, на чому тримається шовкова елегантна сукня, а в Dion Lee весь образ складається з них і складок, завдяки чому можна регулювати глибину вирізів.

Jacquemus

Victoria Beckham
Dion Lee
Mінімалістичні

Мінімалізм — один з провідних трендів 2021 року. Багато які бренди відмовилися від строкатих принтів, численного декору й складноскроєних силуетів на користь чистих ліній, лаконічного крою та природних відтінків. У колекціях дизайнерів велику нішу посіли саме позачасові мінімалістичні сукні. Sportmax показали образ, що імітує другу шкіру, Boss зробили ставку на сукню поло довжини максі, а Bevza представили лаконічну сукню відтінку айворі, у якій можна піти до шлюбу.

Sportmax
Boss
Bevza
1970-ті

Сукні, зшиті в техніці кроше або макраме, торочки, китички, печворк, візерунки tie-dye і ажурні вставки знову полонили серця дизайнерів у всьому світі. У центрі уваги колекцій сезону весна-літо 2021 опинилися богемні образи й естетика кінця 1970-х. Zimmermann показали білосніжну сукню делікатного плетіння з торочками на рукавах, Christian Dior оспівали мистецтво печворку, а Gabriela Hearst продемонстрували ажурну сукню, ніби плетену гачком.

Zimmermann
Christian Dior
Gabriela Hearst
Напівпрозорі

Напівпрозорі сукні цієї весни обов’язково мають з’явитися в гардеробі кожної модниці. Це може бути легка богемна сукня з довгими рукавами з ніжного шовку, як у колекції Alberta Feretti, складноскроєна slip-dress, вдягнута поверх прозорої сорочки, або ажурний образ з органзи, який Fendi пропонують поєднати з контрастним боді і яскравими туфлями.

Albera Ferretti

Acne Studios
Fendi
Бра, що ледь визирають

Якщо раніше демонструвати спідню білизну вважалося поганим тоном, то в новому сезоні дизайнери пропонують піти проти застарілих правил. Тепер акцент на лінії бра у вигляді неприкритого бюстгальтера засвідчує неабияку обізнаність у царині актуальних тенденцій. Ви можете вибирати сукні з глибоким декольте й без остраху вдягати під них контрастний бралет або ж придбати готове рішення у брендів. Наші фаворити — у колекціях Versace, Dolce & Gabbana, Victoria Beckham і Sportmax.

Victoria Beckham

Versace
Sportmax
Об’ємні плечі

Образи з акцентом на лінії плечей як і раніше популярні серед брендів. Isabel Marant запропонували квітчасте міні з V-подібним декольте й невагомими плечима, яке дизайнер комбінує із черевиками-козаками, а Alexander McQueen показали сукню сорочкового крою з ультраоб’ємними рукавами, подібними до плавців риб. Можете сміливо купувати сукню з об’ємними плечима, 2021 року вони будуть актуальні.

Alexander McQueen
Isabel Marant
AZ Factory
Вирізи

Ми раніше розповідали про найсексуальніший образ цієї зими — сукню з відкритою спиною. У колекціях брендів з’явилися всілякі варіанти суконь із чуттєвим декольте на спині, які можна вдягати на різні події залежно від випадку. Вбрання з провокаційним вирізом ліпше залишити для вечірніх подій, а ось трикотажні сукні з вишукано оголеною спиною можна використовувати на щодень, наприклад, пастельно-блакитну сукню Nanushka. Однак на цьому популярність вирізів не закінчується. Дизайнерам так сподобався цей тренд, що вони вирішили прикрасити сукні не тільки незвичними вирізами на спині, а й несподіваними на талії, руках і стегнах.

Off-White
Nanushka
Gabriela Hearst
Сіті

Сукні як рибальські сіті неабияк розбурхали фантазію дизайнерів. Цієї весни сукню-сітку модно носити поверх футляра, який за кольором подібний до шкіри власниці. Такі приклади можна знайти в колекціях Hermes і Ports 1961. Якщо ж хочеться вечірнього варіанта, то Balenciaga пропонують ​​сріблясту сітку довжини максі, яку можна вдягнути поверх чорного комбінезона й ботильйонів такого ж відтінку, завдяки чому досягається ефект нескінченних ніг.

Balenciaga
Hermes
Ports 1961
Шлярки

Грайливі каскади рюшів і багатоярусні шлярки цієї весни прикрашають сукні, виготовлені в найкращих традиціях максималізму. Якщо дівчата, які віддають перевагу строгим і лаконічним сукням, знайдуть розраду в мінімалістичному вбранні, то шанувальниці стилю Марії-Антуанетти тішитимуться на самий вигляд суконь з пишними спідницями й численними шлярками. Романтичне міське вбрання пастельно-лавандового відтінку показали Ulla Johnson, а Philosophy di Lorenzo Serafini і Giambattista Valli зробили ставку на ніжні білі сукні, які оцінять майбутні наречені.

Ulla Johnson
Philosophy di Lorenzo Serafini
Giambattista Valli

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.