До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими светрами сезону осінь-зима 2023/2024

Прикрашені візерунками чи плетінням, з широкими рукавами або з відкритими плечима: неможливо уявити найближчі місяці без теплих і стильних светрів. Покази сезону осінь-зима 2023/2024 були наповнені різноманітними кардиганами, об’ємними водолазками та класичними светрами, які не захочеться знімати протягом усього холодного періоду.

Светри з відкритими плечима

Vaillant, Gucci, Luisa Spagnoli
Vaillant, Gucci, Luisa Spagnoli

Реклама

Лілі-Роуз Депп вже є членкинею клубу шанувальників светрів з відкритими плечима, та, схоже, до неї приєднаються ще багато знаменитостей, адже ця модель обіцяє стати справжнім гітом. Серед модних осінніх фасонів особливо виділяються ті, що доповнені сильно підгорнутою верхньою частиною, яка опускається нижче грудей. Цю версію можна знайти у Jacquemus, Luis Spagnoli й Vaillant. Також варто звернути увагу на светри на одне плече — шукайте натхнення на подіумах Gucci і Max Mara.

Cветри зі скандинавськими візерунками

Ganni, Dundas, Bodem
Ganni, Dundas, Bodem

Шанувальників Ganni не потрібно переконувати в цій тенденції. В асортименті данського бренду цього сезону чимало візерункових і різнокольорових светрів, ідеальних для осені та зими. Скандинавські мотиви близькі й іншим маркам, як-от Dundas, Antonio Marras і навіть Bode. Ідеальний осінній светр з особливими візерунками — ностальгічний одяг, до якого ми з любов’ю повертаємося щосезону.

Светри з високою горловиною

The Row, Victoria Beckham
The Row, Victoria Beckham

Водолазки — абсолютна класика, без якої неможливо уявити найхолодніші місяці року. Ці теплі светри легко знайти як у популярних магазинах, так і в колекціях дизайнерів, які, незважаючи на свою креативність, завжди повертаються до класики. У випадку зі светрами-водолазками варто вибирати якісні матеріали, адже ця модель залишиться з вами на довгі роки. Так, у колекції VIctoria Beckham з’явилися обʼємні водолазки, The Row залишилися вірними позачасовому чорному, а Burberry акцентують увагу на абсолютному комфорті.

Короткі кардигани

Dior, Prada
Dior, Prada

Міучча Прада десяток разів випускала на подіум Miu Miu короткі кардигани під час презентації колекції осінь-зима 2023/2024. Цього було достатньо, щоб прості светри на ґудзиках неочікувано стали гітом сезону. Успіх цього фасону не закінчиться поточним періодом, найкраще про це свідчить колекція весна-літо 2024. Однак не тільки Міучча Прада побачила потенціал у кардиганах. Елегантні осінні светри з мінімалістичним дизайном неодноразово з'являлися на подіумах: у Prada вони стали прозорими, а в Dior — отримали приємну на дотик текстуру.

Светри у вінтажному стилі

Chanel, Burberry, Stella McCartney
Chanel, Burberry, Stella McCartney

За натхненням рекомендуємо сходити не лише у вінтажні бутіки, а й звернутися до показу Chanel осінь-зима 2023/2024. Камелія, змінена Віржині Віар, переведена в "олдскульні" візерунки. Зі свого боку, Stella McCartney вирішили перенести малюнок коня на светр оверсайз-фасону. Осінній светр набуває ретроефекту не тільки завдяки візерункам, а й фактурі. Особливо це стосується мохерових варіантів і моделей з товстим плетінням.

За матеріалами vogue.pl.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.