До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Cукня babydoll — найгарячіший тренд цього літа

Створена Крістобалем Баленсіагою в 1958 році, сукня babydoll, яку впізнають за рукавами буфами та трапецієподібною спідницею, гучно повернулась на подіуми цього сезону. На показах весна-літо 2024 ця річ, славу якій принесли Джейн Біркін і Бріджит Бардо в 1960-х, постала в оманливо скромному вигляді: жодних химерних відтінків та старомодних деталей, натомість дизайнери експериментують з матеріалами та пропагують витончену жіночність і сексуальність.

Cecilie Bahnsen
Cecilie Bahnsen

Реклама

Чимало знаменитостей обожнювали сукню babydoll (термін, який буквально означає "лялькова сукня"). Ця популярність частково пов’язана з фурором, спричиненим фільмом "Барбі" торік. Стрічка режисерки Ґрети Ґервіґ, у якій Марго Роббі зіграла знамениту ляльку, зірвала куш у прокаті. Звісно, ​​дизайнери не обмежилися фірмовим рожевим кольором, а показали безліч суконь babydoll, дотримуючись власної естетики.

Molly Goddard
Molly Goddard

Деякі бренди зробили сукню babydoll своїм фірмовим знаком, наприклад, данський лейбл Cecilie Bahnsen або британський Molly Goddard. Якщо перша дизайнерка показала в цьому сезоні бездоганні однотонні або прикрашені картатими візерунками моделі, то друга під час Тижня моди в Лондоні наповнила свої сукні богемним духом, який набирає популярності завдяки бохо-шику. Але королем цього тренду залишається Джонатан Андерсон, який у Loewe дав собі волю і придумав аксесуари, натхнені світом ляльок: на подіумі зʼявилися туфлі, схожі на ті, що обожнювали Поллі Покет та Мінні Маус.

Обравши сукню babydoll, помилитися практично неможливо. Максі або міні, одягнені поверх штанів чи бермудів, пофарбовані у пастельні, яскраві кольори або класичні чорно-білі, у поєднанні з туфлями на підборах, балетками чи лоферами. Така сукня, безперечно, самодостатня.

За матеріалами vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.