До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 способів стилізувати бохо-шик на сучасний лад

Дебютна колекція дизайнерки ЧемениКамалі для Chloé сезону осінь-зима 2024/2025 виявилася саме тим, що потрібно моді, — легка, свіжа, антипод патриціанському мінімалізму, який поширювали інші дизайнери. Камалі не намагалася романтизувати неромантичне — скажімо, сіру спідницю-олівець, — натомість вона представила справжню романтику. Дизайнерка зібрала найкраще з 1970-х, а також з 2000-х, коли такі зірки, як Сієнна Міллер, вдягали жилети з візерунками поверх легких блузок та носили шифонові топи разом із джинсами. В колекції Chloé з'явилися розкльошені джинси, накидки та сабо на підборах — силуети, які всі зневажали більшу частину десятиліття, а тепер вони знову стали головними героями модної сцени.

Головними героями шоу Chloé стали босоніжки на високій танкетці з перехрещеними широкими ремінцями. Це взуття обрали кілька гостей показу, зокрема й Сієнна Міллер. Однак, як і ця пара, так і весь інший одяг колекції мав актуальні форми, підкреслені ноткою ностальгії. Навіть Камалі не могла передбачити, з яким захопленням ЗМІ сприймуть її колекцію, адже їй вдалося повернути актуальність бохо-шику у 2024 році. "Існувала ця туга за легкістю, свободою, м’якістю та плавністю. Історія стилю бохо сягає корінням у 1970-ті роки, коли люди хотіли звільнитися від умовностей, традиційного стилю життя та вивільнити власну сексуальність", — каже дизайнерка. У цьому матеріалі ми розповідаємо, як стилізувати новий бохо-шикп’ятьма способами.

Реклама

Для звичайного дня

Для поціновувачів стилю бохо біла блуза та сині джинси — фундаментальні елементи. У вихідний день або під час більш спокійного робочого оберіть невагомий топ з довгими рукавами та блакитний денім. Не забудьте підкреслити образ за допомогою золотих прикрас і пояса.

Для прогулянки

Одягніть вишитий вовняний жакет, як у Bode, та прогуляйтеся на ринок за букетом тюльпанів. Довга джинсова спідниця, шкарпетки та лофери додадуть вбранню вишуканості. Й щоб точно підкреслити відповідність образу стилеві бохо-шик, оберіть бурштинові або бірюзові прикраси та протисонцеві окуляри.

Для побачення

Для побачення оберіть мінісукню з довгими рукавами з мережива та з воланами — і пограйте з пропорціями, додавши пару високих чобіт. У контрасті замші та чорного мережива є щось дуже характерне для 2000-х років, але сучасні форми не дозволять вашому вбранню мати застарілий вигляд. Щоб додати романтичний відтінок, доповніть ансамбль червоною сумкою, зокрема із заклепками.

Для прохолодного ранку

У прохолодну погоду оберіть бомбер. Модель зі шкіри та замші від JWAnderson — чудовий приклад сучасного бохо. Додайте щось від 1970-х за допомогою багаторівневої максіспідниці, але збалансуйте вбрання парою важких байкерських черевиків.

Для вихідного дня

Ви збираєтеся зустрітися з дівчатами на недільний обід і вам потрібне вбрання, що не створюватиме відчуття дискомфорту під час застілля. Тоді обирайте мереживні штани та мінісукню, яку ви можете надіти поверх. Прикраси із золота та протисонцеві окуляри у вінтажному стилі добре доповнять вбрання, так само як і взуття на танкетці. А щоб волосся не потрапляло на обличчя, надіньте коричневу пов’язку.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.