До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: як змінилися тренди вуличного стилю за останні 10 років

Під час Тижнів моди те, що носять на подіумах, часто привертає всю увагу. Проте особливий інтерес викликають саме streetstyle-тренди. Цього разу ми повертаємося на десять років назад, щоб знову пережити найвідоміші моменти 2013-го. Хутряні сумки Fendi та вузькі спідниці Miu Miu тоді були найпопулярнішими. У деяких аспектах речі сильно змінилися, а в інших еволюція виявилася майже непомітною. Vogue.ua пропонує здійснити подорож у минуле, щоб побачити, як розвивався вуличний стиль упродовж останніх десяти років.

Костюм

Реклама

2013-й став роком піджака, який накидають на плечі. Так його носили всі: від зірки вуличного стилю Еймі Сонг до Кім Кардашʼян. Загалом, костюми також були набагато більш приталеними. Зараз дизайнери віддають перевагу розслабленому крою з оверсайз і квадратними силуетами.

Мініспідниця

Десять років тому скейтерські спідниці Miu Miu домінували у вуличному стилі. Хоча ми й зараз любимо мініспідниці італійського Дому, тодішній об’єм перетворився на плісировані моделі. Цього року носіть їх з костюмним блейзером або білою футболкою, щоб підкреслити невимушену безпосередність.

Total denim look

Наймоднішим способом носити total денім у 2013 році були комбінезони у фермерському стилі. Звісно, ​​це досі вельми вдалий спосіб, але 2023 року зірки вуличної моди дедалі частіше віддають перевагу більш "дорослим" речам, як-от куртка з оборками Ulla Johnson і джинси Chanel.

Універсальний одяг на щодень

Мода завжди піддається захопленню утилітарним одягом, тому природно, що деталі карго витримали випробування часом і продовжують заповнювати вулиці. У 2013 році мінімалістичний сафарі-шик був у моді. Зараз штани-карго стали більш актуальними, ніж будь-коли: зі збільшеними кишенями, несподіваними шарами та яскравими фасонами.

It-сумка

Від квітів на сумках Prada до вишивки бісером на сумках через плече Fendi – 2013-й став роком химерних сумок із гострими тонами. Десять років по тому серед тенденцій панує спокійна елегантність.

Ефектна максіспідниця

Якщо існує стійкий тренд, то це максіспідниці. Але є моделі, які викликають більше пристрасті, ніж інші. Десять років тому streetstyle-зірки обирали широкі силуети, представлені в осінньо-зимовій колекції Givenchy 2013. Тепер вони носять джинсові та більш структуровані моделі.

Текст: Alexis Bennett

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.