До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів на Тижні моди в Мілані

Тиждень моди в Мілані завершився — і, за традицією, час підбити модні підсумки. У нових колекціях осінь-зима 2023/2024 було помічено безліч прозорих тканин — від шовку до мережива, широкі пояси, що нагадують корсети, теплі балаклави, ультрависокі чоботи до лінії стегон, а також практичні та комфортні образи на щодень. Vogue.ua зібрав 5 головних трендів на Тижні моди в Мілані.

Prada
Prada

Реклама

Чоботи до стегон

Наступної осені дизайнери пропонують придбати ультрависокі чоботи, що дістають до лінії стегон. таким взуттям з легкістю можна носити і довжину міні в холодний сезон, не боячись замерзнути. Так, PhilosophydiLorenzoSerafini представили ботфорти з тисненням пітона, які практично замінюють штани, BottegaVeneta показали широкі чоботи з фірмовим плетінням, поєднуючи їх з коротким пальтом та трикотажними сукнями, а Fendi продемонстрували зухвалу вузьку версію з люверсами та спортивними наколінниками.

Philosophy di Lorenzo Serafini
Philosophy di Lorenzo Serafini

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Fendi
Fendi

Прозорість

Тренд на прозорість проходить "червоною ниткою" через колекції осінь-зима 2023/2024 на Тижні моди в Мілані. Тонкий трикотаж, ніжна сітка, ажурне мереживо, делікатний шовк і шифон стали головними тканинами, на які дизайнери зробили ставку. Так, Dolce & Gabbana представили десятки "голих" суконь у будуарному стилі, оспівуючи тему жіночної сексуальності, у Gucci з'явилися бежеві напівпрозорі сукні, що нагадують другу шкіру, а у Etro — образи з чорним мереживом.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Etro
Etro

Gucci
Gucci

Пояс-корсет

Широкі пояси, що нагадують корсети, стануть одним із головних трендів серед аксесуарів наступного сезону за версією італійських брендів. Так, Max Mara запропонували одягати металізовані пояси поверх монохромних суконь із вовни, а Bottega Veneta та Anterprima виділили талію у верхньому одязі за допомогою шкіряного широкого ременя.

Max Mara
Max Mara

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Anterprima
Anterprima

Балаклави

Не поспішайте остаточно прощатися з вашими балаклавами цього року, оскільки наступної осені вони вам знадобляться. Носіть теплі й затишні головні убори з довгими сукнями та штанами, як пропонує JilSander, або купуйте светри із заздалегідь вшитими балаклавами, надихнувшись колекціями Genny та Diesel.

Jil Sander
Jil Sander

Genny
Genny

Diesel
Diesel

Нічого зайвого

У новому осінньому сезоні дизайнери роблять ставку на практичні та зрозумілі образи, які легко додати свій гардероб. Так, Gucci поєднують широкі джинси, вільну сорочку та маскулінний жакет з лоферами та великими сонцезахисними окулярами, а Prada комбінують ошатну спідницю з базовим джемпером та об'ємним жакетом, що робить цей образ наймоднішою формулою цього року. Тим часом Bottega Veneta продовжують свій курс на міську невимушеність, пропонуючи вибирати шкіряні штани, що нагадують джинси, базовий білий топ і пудрову сорочку. Обов'язково додайте велику сумку, в яку поміститися все необхідне.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Gucci
Gucci

Prada
Prada

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.