До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 модних трендів, які визначили 2021 рік

Якщо 2020 рік був синонімом стриманості й обережності, то 2021-й, порівнюючи з ним, був гедоністичним. Як підтверджують дані Google, тенденції, від котеджкору до гранжу 90-х і високих платформ, посідають провідні позиції, а це означає, що споживачі відкриті до експериментів. Сексуальні кардигани, функціональні черевики, лялькові платформи, прозорі сукні, сумки-кроше — vogue.ua зібрав 12 найпопулярніших речей 2021 року.

Сукня Nensi Dojaka
Фото: Acielle / StyleDuMonde

Албанська дизайнерка Ненсі Дояка цього року дістала не одну, а відразу дві найпрестижніші нагороди в галузі моди: премію LVMH і премію Фонду Британської ради моди. Її успіх полягає у вмілому поєднанні бездоганного крою та актуальної чуттєвості. Прозорі сукні Nensi Dojaka з ремінцями й бра, подібними до пелюстків, миттєво стали популярними серед таких знаменитостей, як Ріанна, Дуа Ліпа і Зендая.

Реклама
Bottega Veneta Lug Boot

Після року, проведеного в домашніх капцях, світ моди вибрав практичне взуття. Bottega Veneta зіграли не останню роль у цій тенденції: одним з перших гітових аксесуарів Деніела Лі були черевики Lug Boot у стилі челсі з товстими водонепроникними підошвами й вузькими халявами. Модниці носили їх із сукнями, костюмами й усім іншим. Це однозначно зручне взуття, яке слугуватиме багато років за умов належного догляду.

Тоут Prada Crochet
Фото: Søren Jepsen

Сумка Prada з рафії, виготовлена в техніці кроше в цукеркових тонах, привернула цього року увагу всіх шанувальників моди. З усіх сумок Prada вибір припав саме на цю: все через поєднання утилітарної форми, майстерної текстури й привабливого логотипа. У рейтингу найпопулярніших продуктів від Lyst, який фільтрує мільйони товарів за кількістю згадок у соціальних мережах, пошуків, взаємодій і продажу в інтернет-магазинах, сумка Prada посіла омріяне перше місце.

Корсет Knwls

Корсети від Шарлотти Ноулз і Александра Арсено, дуету дизайнерів лондонського лейблу Knwls, також знайшли своє місце в гардеробах модниць у 2021-му: їх носили Кім Кардаш’ян, Белла Гадід і Кая Гербер.

Перловий чокер Vivenne Westwood

Вихід Дуа Ліпи — лише частина історії повернення фірмового перлового намиста Вів’єн Вествуд. Його популярність насправді відсилає до естетики e-girl, на яку дуже вплинув дизайн Вествуд початку 2000-х. Оскільки цього року все, що було на початку нульових, знову ввійшло в дух часу, перлове намисто раптово стало аксесуаром моменту. Це надихнуло знаменитостей інвестувати і в інші вироби Vivienne Westwood, здебільшого в корсети й драповані мінісукні.

Кросівки Yeezy Foam Runner

Популярність цих кросівок, "спадкоємців Crocs", показує широкий зсув у смаках споживачів, особливо серед покоління Z, до одягу й аксесуарів, що зручні, впізнавані й по-справжньому ексцентричні водночас.

Клоги Hermès

Від Crocs до Bottega Veneta і Birkenstock — 2021-й був великим роком для сабо й клогів, але жодні з них не були такі бажані, як модель зі шкіри й дерева від Hermces. Ультракласична форма й витончений брендинг зробили їх фаворитом як серед редакторів модних видань, так і серед покупців. Це може означати, що у 2022 році нас чекає більше повсякденних речей від люксового модного Дому.

Кардиган-"шторка" Jacquemus
Фото: Shutterstock

Малиновий total look Меган Фокс зробив кардиган Jacquemus особливо популярним, але високий попит на нього також засвідчує, скільки модниць знову хочуть одягатися чуттєво: прикриті, проте сексуальні кардигани особливо ефектні з легкою сукнею або мідіспідницею.

Гумові чоботи Chloe

Гумові чоботи рідко були привабливою покупкою, однак модель Chloe на масивних підборах змінила це. Водонепроникне міцне взуття має особливу перевагу: досить стильне на вигляд, щоб носити його і в офіс, і на зустріч з друзями.

Сумка Balenciaga City
Фото: @liana_ava

Фешн-редакторка американського Vogue і постійна контриб’юторка Vogue UA Ліана Сатенштейн передбачила повернення сумки Balenciaga ще у 2019 році. Ця сумка досить хороша — і у 2021-му вона нарешті відродилася в стильних виходах гостей світових Тижнів моди.

Взуття на платформі Versace

Атласні платформи Medusa на високих підборах, з квадратними носками й прикрашеними блискучим камінням ремінцями на щиколотці з осінньо-зимового показу Versace миттєво стали фаворитами Аріани Гранде, Бейонсе і Дуа Ліпи. А черга з охочих придбати й собі такі засвідчує: вони ще покажуть весь свій потенціал у 2022 році.

Протисонцеві окуляри Off-White
Фото: Corey Tenold

Раптовий відхід Вірджила Абло вразив світ моди 28 листопада. Його популярні дизайни для Louis Vuitton і Off-White вже стали колекційними, а на сайтах перепродажу спостерігався неймовірний сплеск пошуків. Можливо, немає нічого популярнішого, ніж квадратні протисонцеві окуляри Off-White Arthur: платформа OneRealReal повідомила про зростання пошукових запитів щодо цього бренду на 893%, зокрема особливий інтерес виявляють до протисонцевих окулярів, запит на які зріс утричі.

Текст: Emily Farra

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.