До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер дизайнер Вірджил Абло

Офіційний Iнстаграм-акаунт Louis Vuitton повідомив, що 28 листопада пішов із життя креативний директор чоловічої лінії бренду Вірджил Абло, якому менше двох місяців тому виповнився 41 рік. Причина смерті – рак, з яким він боровся останні кілька років. Понад два роки Вірджил Абло протистояв рідкісній і агресивній формі раку — серцевій ангіосаркомі. З моменту встановлення діагнозу в 2019 році він вирішив долати цей шлях без публічного розголосу, проходячи безліч найскладніших процедур і при цьому не припиняючи працювати.

Вірджил Абло

"Ми шоковані цими новинами, Вірджил був не просто геніальним дизайнером і візіонером, а й людиною з прекрасною душею. Вся команда LVMH сумує разом зі мною в цю мить і висловлює величезне співчуття всім людям, які його любили", — написав Бернар Арно, глава модного холдингу LVMH. Також співчуття з'явилися на сторінці його бренду Off-White.

Реклама

Нагадаємо, що у березні 2018 року Абло очолив чоловічий підрозділ Louis Vuitton, а за п'ять років до цього заснував власний лейбл Off-White. При цьому він не любив, коли його називали модельєром, а вважав себе художником. "Я не створюю, а руйную межі всього дизайнерського", — говорив він. Особливе місце в його житті займав Каньє Вест, з яким вони пропрацювали майже 15 років. Вони почали працювати разом, коли Абло було всього 22, і це був приклад справжньої культурної синергії. Каньє допомагав з розвитком його першого бренду Pyrex Vision, а Вірджил своєю чергою допоміг Весту стати королем мерчандайзу: за сувенірну продукцію в турі Glow In The Dark відповідав саме Абло. У 2010 році Вірджил став арт-директором у Donda, креативній агенції Каньє, де займався оформленням концертів і альбомів. Платівка Каньє Watch the Throne, над якою працював Абло, була номінована на "Греммі" як найкращий реп-альбом. Журнал Time включив Абло в Time 100 — список ста найвпливовіших людей світу в 2018 році.

Перша колекція Вірджила Абло для Louis Vuitton

Також Вірджил Абло любив музику, а діджейство було його великим і успішним хобі. За діджейський пульт Вірджил уперше став у 18 років. З того часу він постійно викладав у мережу власні сети, в Інтернеті можна знайти чимало його радіоверсій, а на WorldwideFM регулярно виходять його компіляції Imaginary Radio Station. У вересні 2021 року він навіть устиг відвідати Київ зі своїм ді-джей сетом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.