До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: які сарафани носити цього літа — 5 стильних варіантів

Чим сарафан відрізняється від сукні? Загалом, тонкими або широкими бретельками, відсутністю рукавів, вільним кроєм та легкими тканинами. Також характерною особливістю сарафана є довжина міді, однак і короткі літні сарафани теж існують. Vogue.ua розповідає, які сарафани створять найстильніші образи для ваших модних виходів цього літа.

Елісон Боулс. Photo: Getty Images
Елісон Боулс. Photo: Getty Images

Реклама

Чорний сарафан

Чорний колір влітку є такою самою обов'язковою частиною гардероба, як і яскраві кольори. Цього літа ми носимо чорні образи, обираючи класичні сукні довжини міді. Вільний чорний сарафан гармонійно поєднується із солом'яною сумкою, золотими прикрасами, біркенштоками та слінгбеками.

Getty Images
Getty Images

Getty Images
Getty Images

Сарафан з глибоким декольте

Гарне V-подібне декольте буде акцентним елементом у літньому сарафані. Якщо ви готові до максимальної відвертості, обирайте прозорий сарафан у піжамному стилі. Також стильним варіантом буде мінісарафан для урочистих виходів, який гарно поєднається з човниками на підборах.

Сара Лісандер. Photo: Getty Images
Сара Лісандер. Photo: Getty Images

Getty Images
Getty Images

Сарафан з принтом

Пам'ятаємо про флористичний принт, який є постійним трендом. Сарафан з вирізами та етнічними візерунками нав'язує до суконь у стилі бохо, які є безсумнівним гітом цього літа. Білі шльопанці на плоскій підошві та маленька світла сумка будуть ідеальними аксесуарами для такого образу.

Getty Images
Getty Images

Getty Images
Getty Images

Білий сарафан

Білий колір прикував нашу увагу цього літа. У цьому кольорі ми носимо джинси та сукні, кросівки та босоніжки. Елегантний сарафан довжини міді або до коліна із мереживом є вишуканим варіантом для прогулянок, відпочинку та появи на особливих подіях. Поєднуйте такі сарафани з босоніжками у стилі бохо, а ще з лоферами та шкарпетками.

Амалі Гассманн. Photo: Getty Images
Амалі Гассманн. Photo: Getty Images

Олівія Палермо. Photo: Getty Images
Олівія Палермо. Photo: Getty Images

Сарафан у спортивному стилі

Найбільш розслаблений з усіх, спортивний сарафан свідчитиме про вашу прихильність до активного способу життя, а ще відрізнятиметься стильними елементами, як-от сітка, асиметрія, гармонійне нагадування про моду 2000-х та привабливе поєднання зі шкіряними чоботами та маленькою чорною сумкою. Чоботи, до речі, є серед трендів взуття 2025 року.

Getty Images
Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.