До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Померла Лі Радзивілл

З Нью-Йорка прийшли сумні новини. У віці 85 років померла Лі Радзивілл, молодша сестра першої леді США, Жаклін Кеннеді, яку називали однією з найстильніших жінок XX століття. Причину смерті не розголошують. Тільки відомо, що останні роки вона страждала від хвороби Альцгеймера.

Жаклін Кеннеді і Лі Радзивілл

Лі Радзивілл народилася 1933 року і з юності однією з головних її цілей стало вигідне заміжжя, адже через суперечності у сім'ї вони з сестрою були позбавлені батьківської спадщини. Першим чоловіком Лі Був'є (дівоче прізвище дівчини) став Майкл Кенфілд, син відомого американського видавця Касса Кенфілда. Лі пробувала свої сили в Голлівуді, вчилася співати в Італії і навчалася дизайну. З США молода сім'я переїхала в Лондон, де чоловікові запропонували роботу в посольстві.

Реклама
Лі Радзивілл

Потім Лі познайомилася з польським князем Радзивіллом, прізвище якого залишилося з нею до кінця життя. Пара пройшла чимало труднощів перед тим, як узаконити свої стосунки. Радзивіллу через прийняття британського підданства довелося відмовитися від усіх своїх титулів, а їй назвати першого чоловіка імпотентом, нездатного подарувати їй дітей, щоб її другий шлюб був визнаний католицькою церквою. У цьому шлюбі у Лі Радзивілл народилося двоє дітей. Князь Радзивілл у Лондоні займався будівельним бізнесом і став одним з найбільш забезпечених жителів міста. Разом вони пробули до 1974 року. 1988 року Лі знову вийшла заміж. За американського режисера і хореографа Герберта Росса, з яким прожила 13 років.

Лі і Станіслав Радзивілл

Не менш захопливий вигляд мав її роман зі світом моди. Вона дружила з Валентино Гаравані і співпрацювала в 1980-х з Джорджіо Армані, а її поява на Met Gala 1977 року в золотій сукні Mary McFadden стала легендарною.

Лі Радзивілл на Met Gala, 1977

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.