До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому герцоги Кембриджські ніколи не житимуть в Букінгемському палаці

У першому сезоні телесеріалу "Корона" королева Єлизавета II відмовляється жити в Букінгемському палаці: "Нашим будинком, нашим приватним сімейним будинком, стане Кларенс-хаус ", – розповідає вона Вінстону Черчіллю. Але попри її бажання, як показує історія, незабаром королева все ж переїжджає до Букінгемського палацу. "Я думав, ти ненавидиш це місце", – зауважив принц Філіп. "Ненавиджу. Ми всі ненавидимо", – відповідає Єлизавета II.

Офіційна лондонська резиденція монарха вражає своєю грандіозністю і складається з 775 номерів, але вона не створює відчуття комфорту і домашнього затишку. Едуард VII нібито називав її "мавзолеєм", а герцог Віндзорський порівнював з "в'язницею".

Реклама

У 2016 році стало відомо, що Букінгемський палац потребує термінового ремонту, який обійдеться в 455 мільйонів доларів. Але як повідомляється, майбутні королі і королеви Англії ніколи не переїдуть сюди жити, якщо наступний спадкоємець престолу принц Чарльз буде дотримуватися обраного шляху.

Згідно з The Sunday Times, Чарльз разом з дружиною герцогинею Корнуольською Каміллою має намір жити в Кларенс-хаус, а Букінгемський палац – перетворити на "штаб-квартиру монархії". "Я знаю, що він не прихильник "величезного будинку", як Чарльз називає палац, – говорить джерело. – Він не бачить в ньому практичного майбутнього житла або будинку, який підходить для цілей сучасного світу. А його зміст, як з точки зору витрат, так і з точки зору навколишнього середовища, вважає недоцільним".

На думку принца Вельського, палац вигідніше зробити більш відкритим для публіки і перетворити на музей, доступний для відвідування протягом шести місяців або більше (на даний час туристи можуть відвідувати його тільки влітку). Одна з ідей – показати експонат, присвячений самій королеві Єлизаветі II. "Є комерційний сенс компенсувати витрати на запуск такого великого будинку, розширивши його доступність для громадськості, яка буде купувати квитки", – висловлює свою думку інше джерело.

Рішення свого батька принца Чарльза щиро підтримує і принц Вільям, вважаючи, що він занадто дорогий в утриманні і громіздкий для життя сучасної сім'ї. А це означає, що герцогиня Кетрін, принц Джордж, принцеса Шарлотта і третя дитина, на яку зараз чекає молода сім'я герцогів Кембриджських, буде й надалі жити в Кенсінгтонському палаці.

Однак не можна сказати, що це кінець епохи: Букінгемський палац був офіційною лондонською резиденцією британського монарха ще з часів королеви Вікторії, яка оселилася в ньому в 1837 році, і буде зберігати свій офіційний статус резиденції і зараз. Як припускають джерела, під час правління принца Чарльза палац як і раніше буде місцем проведення дипломатичних прийомів і урочистих заходів. А значить, у нас є більше шансів заглянути всередину реально діючого королівського замку.

За матеріалами: vogue.com

Читайте також:

Це офіційно: герцоги Кембриджські чекають на третю дитину

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.